La Mesa de la Infància i Adolescència incorpora un nou programa per a adolescents

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Concejalía Sanidad, Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

La Mesa de la Infància i Adolescència incorpora un nou programa per a adolescents

Amb l’inici del curs escolar hui dijous, 22 de setembre, ha reprès la seua activitat la Mesa de la Infància, que ve desenvolupant, des de la seua configuració, diferents actuacions dirigides a promoure la protecció dels menors del municipi.

En la primera presa de contacte entre els membres de l’òrgan (departaments de Serveis Socials, Sanitat, Seguretat i Educació) han aprovat el canvi de denominació d’aquest òrgan, abans conegut com a Comissió del Menor, per a adaptar-se a la nova legislació. Per això, en el plenari del mes de novembre s’aprovarà la modificació perquè es denomine “Reglament intern de la Taula Tècnica Local de la Infància i l’Adolescència del Municipi del Pinós”.

Estarà composta per tres treballadores de l’àrea de Serveis Socials, la treballadora social del Centre de Salut, orientadors/es dels tres centres educatius d’educació Primària i Secundària, Policia Local, a més de la tècnica i monitora de l’àrea de Joventut.

Des de la seua implantació fa 4 anys s’ha constatat que l’òrgan és una eina fonamental per a la prevenció, detecció i intervenció en aquelles situacions individuals de desprotecció, dificultat social de menors i ajuda a les famílies.

La Mesa de la Infància coordina el treball dels diferents departaments municipals en la prevenció i atenció a menors en situacions de risc i on, a causa de circumstàncies, mancances o conflictes familiars, socials o educatius, la persona menor d’edat es veja perjudicada en el seu desenvolupament personal, familiar, social o educatiu, en el seu benestar o en els seus drets.

Per això, en els últims anys s’ha treballat en la posada en marxa de diferents programes adaptats a les seues necessitats.

Per a Silvia Verdú, edil de Joventut, “és un òrgan de l’ajuntament molt important, perquè treballa per l’adolescència i la infància del municipi”. De fet, va ser creat perquè es coordinaren tots els professionals que treballen de manera independent i garantir que tots els mesos es reunisca la Mesa de la Infància.

Fa 9 anys que es va iniciar el Programa de Menors. Va ser una aposta ferma de l’ajuntament que, hui dia, està més que consolidada al Pinós. Aquest programa (de 1r primària a 5é ESO) ofereix pautes d’higiene, alimentació o suport en les tasques escolars.

En 2022 es va implantar un nou servei per a atendre la població de 6é primària a 2n ESO. Es tracta del Programa d’Adolescents i es desenvolupa en el Centre Juvenil, on es treballen diferents àmbits amb tallers emocionals, reforç escolar i les relacions socials.

Enguany, atenent les necessitats dels adolescents del Pinós, es posa en marxa un altre programa que se centrarà en el segment d’edat d’alumnat de 3r i 4t ESO que també requerisquen una atenció especial.

Entrevista amb la Regidora d’Educació silvia Verdú 

Te puede interesar