La implicació dels centres educatius per crear un Nadal màgic

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

La implicació dels centres educatius per crear un Nadal màgic

El Pinós s’ha vestit amb els colors del Nadal gràcies a les mans dels xiquets i xiquetes del poble. La imaginació i la creativitat són els protagonistes d’este Nadal on la decoració de dia és una de les novetats que millor acceptació esta tenint.

Els col·legis San Antón, Santa Catalina i l’Escola Infantil “La Cometa” s’han encarregat de confeccionar durant les últimes setmanes diferents motius nadalencs que des d’ahir conformen la decoració nadalenca de diferents zones del municipi.

A través de la Regidoria d’Educació i gràcies a una de les propostes dels escolars dins del “Projecte Il·luminat”, naix esta iniciativa de decoració de dia. Silvia Verdú, edil de l’àrea, afirma que “és molt important que les propostes dels xiquets i xiquetes no es queden en un calaix”. Fa dos any xiquets i xiquetes que treballaven el “Projecte Il·luminat” que estudia les diferents formes d’estalvi energètic als centres educatius i al poble en general, van proposar reduir els llums de Nadal i promoure la decoració de dia que no necessita d’energia elèctrica.

Per a Silvia Verdú a més de decorar el poble, el projecte “te molts objectius fonamentals, conscienciar amb el reciclatge, la reutilització de material, l’estalvi energètic i sobre tot un aprenentatge de servei, que és fer activitats al centres educatius que ofereixen serveis al municipi” en este cas la decoració nadalenca estarà visible durant tos el Nadal per a que puguen gaudir d’ella els veïns i veïnes i els visitants. L’edil també ha volgut agrair la implicació i l’esforç dels equips directius, xiquets i xiquetes i les famílies que han participat en la decoració nadalenca.

El Col·legi San Antón s’ha encarregat de la decoració del Passeig de la Constitució, on han col·locat caramels a les branques dels arbres, piruletes reutilitzades d’una disfressa i han vestit els troncs amb teles de colors; el Col·legi Santa Catalina ha engalanat la Plaça de l’Ajuntament i els carrer 12 febrero i Luis Salinas, en este cas han fet ús de material reciclat com bombolles, pinyes i elements naturals per donar vida a estes zones i per últim, l’Escola Infantil Municipal “La Cometa”, ha decorat la Plaça del Molí, les famílies dels xiquets i xiquetes han creat estrelles, arbres i boles també amb material reciclat per a donar color a esta part del poble.

Per a portar a terme el projecte han estat implicades les regidories d’Educació, Festes, Medi Ambient, Cultura i també l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, tots ells han coordinat este projecte, “entre tots s’han aportat idees i poc a poc s’ha fet més gran del que al principi vam plantejar” ha afirmat Verdú.

Des d’ahir els pinoser i pinoseres gaudeixen d’esta decoració de dia i ja són molts els comentaris positius sobre esta nova iniciativa que com ha afirmat l’edil “no es farà sols este any, és un punt d’inici que cada any anirem millorant”.

Entrevista con la edil de Educación, Silvia Verdú

 

Galería de FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido