La Font del Cànter recorda des de hui les Trobades d’Escoles en Valencià celebrades al Pinós

Fecha:

Categorias: Noticias

La Font del Cànter recorda des de hui les Trobades d’Escoles en Valencià celebrades al Pinós

El proper 3 d’abril es celebrarà al Pinós la XXIV Trobada d’Escoles en Valencià de les Valls del Vinalopó i hui s’ha inaugurat una nova exposició a la Font del Cànter per recordar les quatre edicions que s’han celebrat al municipi.

En la inauguració han estat presents Lorena Escandell, de la Coordinadora per la Llengua “Terres del Vinalopó”, Mª Sol Muñoz i Rafa Barroso del CEIP “Santa Catalina”, Mª Sol Pérez, cap d’estudis del CEIP “San Antón”, i Vanesa Ferre, mestra de valencià de l’institut IES “José Marhuenda Prats”.

Para la maestra jubilada y exdirectora del CEIP Santa Catalina, Marisol Muñoz, “L’exposició està composada per una selección de records i coses de cadascuna de les trobades celebrades al Pinós. Cartells, fotografíes, samarretes, articles en prensa o en la revista El Cabeço”.

La primera va ser el 26 d’abril de 1998, la segona el 25 d’abril de 2004, la tercera el 25 d’abril de 2010 i la més recent el 10 d’abril de 2016.

“Es un esdeveniment on reivindiquem l’escola pública en valencià, de qualitat i que fa que vinga molta gent al poble. Es tracta de potenciar l’ús i el coneixement de la nostra llengua”, afirma Muñoz.

“La Trobada es un món que costa molt d’organitzar, donat que també inclou concursos literaris i de dibuix, els premis Sambori… i abans tot això ho haviem de coordinar els centres escolars. Ara son Terres del Vinalopó i altres organismes qui ens ajuden a coordinar-ho tot i s’encarreguen sobretot de la tasca administrativa”, afig.

Tal és el cas de l’Ajuntament del Pinós, a través de les regidores d’Educació, Cultura i Joventut, amb Silvia Verdú al capdavant, que s’han implicat en l’organització de la Trobada que es realitzarà per primera vegada en la zona centre i carrers adjacents pròxims al consistori.

Muñoz també es mostra agraïda a l’esforç i implicació dels educatius del Pinós, i les famílies per a que l’esdeveniment siga tot un èxit.

Te puede interesar

Ir al contenido