La Festa de la Diversitat 2024 tornarà al Parc de Santa Catalina i serà el dissabte 6 de juliol

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Destacados, General, Noticias

La Festa de la Diversitat 2024 tornarà al Parc de Santa Catalina i serà el dissabte 6 de juliol

  • Les activitats de l’Orgull 2024 comptaran amb teatre per a tota la família i les actuacions de Queen Imperio i el grup Rubber Duck
  • Hui han segut presentades les activitats, que tindran pel matí una activitat esportiva

 

El 28 de juny es el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual i el Pinós commemorarà l’efemèride el dissabte 6 de juliol amb la IV Festa de la Diversitat, que enguany torna al Parc de Santa Catalina.

L’agenda d’actes ha segut presentada hui divendres per l’alcalde de la localitat, Lázaro Azorín, la regidora d’Igualtat i LGTBIQ+, Mª José Moya, i Rubén Rico, gerent de Vins Entre Tierras.

Serà tota una jornada amb activitats diverses, perquè al matí hi haurà una sessió de crossfit en les instal·lacions esportives, per mig de la Regidoria d’Esports i DIMOVE Elx (associació esportiva i cultural sense ànim de lucre que lluita per normalitzar la situació de les persones LGTBIQ+ a través de l’esport i la cultura). En breu es presentarà l’activitat, que te previst iniciar-se a les 10,30h i serà necessari inscriure’s, donat que les places son limitades.

Com ha anunciat la regidora, la festa que es portarà a terme al parc de Santa Catalina començarà a les 20:30h amb teatre per a la gent menuda i les famílies. Tarannà Teatre presentarà el divertit espectacle “La història de Ferdinand”, per a xiquets i xiquetes des de 3 anys, amb una intrahistòria interessant.

Més tard tindrà lloc la lectura del Manifest de l’Orgull, per alumnat del institut, i les actuacions de la Drag Queen Imperio i el grup Rubbert Duck.

Durant tota la vetlada s’ha previst un servei de barra i es podrà berenar i sopar amb montaditos, embotit del Pinós i formatge, fer un tast de vins i prendre un vermuth. S’encarregaran d’oferir-ho Entre Tierras, Rico Embotits i Panadería Lozano, com ha destacat Rubén Rico, qui està coordinant este espai de gastronomia i copes per a seguir tota la vetlada.

A més, al llarg de la festa, des de la Regidoria d’Igualtat i LGTBIQ+ s’obsequiarà a les persones que assistisquen amb un detall commemoratiu i també es repartiran xapes de la diversitat.

María José Moya ha donat les gràcies a les empreses col·laboradores pel seu recolzament a l’activitat i també ho ha fet extensiu a la Regidoria de Festes i a l’IES José Marhuenda Prats, donat que la filosofia d’estos actes és donar la veu a la gent més jove que es mostra compromesa amb la igualtat, i en especial a Vanessa Ferre, la coordinadora de convivència i igualtat de l’IES.

Per a l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, actes com el del 6 de juliol serveixen per seguir reivindicant el respecte per la diversitat i treballar per crear una societat tolerant i igualitària. Per això ha agraït el treball de la regidora i el seu equip en la preparació de la Festa de la Diversitat, encara que ha remarcat que “no tan sols fem esta festa de la diversitat, durant tot l’any es treballa molt des de la regidoria i amb l’IES José Marhuenda Prats”, aprofitant per agrair també la implicació de la gent jove de l’institut que tornarà a fer-se càrrec del Manifest de l’Orgull 2024, lloant el seu compromís amb esta causa: “Els més joves són els que estan en un mon més divers i més ample i coneixen molt millor la realitat actual”.

Com ha explicat l’alcalde, gracies al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere es treballa per aconseguir la igualtat efectiva i visibilitzar la diversitat, perquè encara queda un debat en la societat sobre estos temes, sobretot ara que a la nostra comunitat n’hi ha pobles on l’administració local no accepta esta realitat i estan donant passos enrere, posant com exemple que “nosaltres tenim el racó de la diversitat a la biblioteca, però lamentablement en altres municipis s’han eliminat o s’estan posant moltes traves. Considerem que no es pot tancar el dret de les persones a conèixer esta realitat”.

També ha donat les gràcies a l’associació DIMOVE Elx, “perquè el món de l’esport també ha de ser un exemple d’eixa diversitat”, recordant que són poques les places disponibles. I ha conclòs dient convidant “a les famílies a crear un ambient dirigit a totes les persones que ens vulguen acompanyar. Esta festa és per a tot el poble, una jornada que no ens podem perdre”.

Te puede interesar

Ir al contenido