La FEMP premia el Programa d’intervenció socioeducativa amb adolescents i la Campanya de prevenció de l’Ajuntament del Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, IES JOSÉ MARHUENDA PRATS, Noticias

La FEMP premia el Programa d’intervenció socioeducativa amb adolescents i la Campanya de prevenció de l’Ajuntament del Pinós

  • Els guardons van ser recollits ahir dilluns a Madrid per la regidora Silvia Verdú

Este dilluns va tindre lloc l’acte de presentació i lliurament dels premis corresponents al VI Concurs de Bones Pràctiques municipals en la prevenció i intervenció enfront de l’absentisme i en la millora de la convivència escolar, un esdeveniment que es va celebrar en la seu de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) a Madrid.

El Secretari General de la FEMP, Carlos Daniel Casares, va recordar en l’acte que l’obligació dels Governs Locals a penes va més enllà de “cooperar en la vigilància de l’escolarització obligatòria, insistint en el compromís local amb l’educació entesa com “ben públic, dret humà fonamental i base imprescindible per a garantir la realització de molts altres drets”.

En l’acte es van presentar 18 programes en les categories de prevenció i intervenció enfront de l’absentisme escolar i de Millora de la Convivència Escolar, en tots dos casos, diferenciant entre municipis menors i majors de 20.000 habitants.

L’edil de Cultura, Joventut i Educació, Silvia Verdú, va pujar quatre vegades a l’escenari, dos per a presentar els projectes i altres tantes per a recollir els guardons atorgats a l’Ajuntament del Pinós.

Un d’ells pel Programa d’intervenció socioeducativa amb adolescents, dins de la categoria de projectes en prevenció i intervenció enfront de l’absentisme escolar.

El segon guardó, en Millora de la Convivència Escolar en Municipis de menys de 20.000 habitants, reconneix la Campanya de prevenció per a adolescents que es duu a terme cada any en la localitat.

Per a Verdú, el treball que realitzen les administracions locals és bàsica; per això “és obligatori i necessari tindre aquests programes”.

Al costat de l’edil també van ser presents en l’acte les tècniques de Cultura i Joventut, Belén Jara i Natalia Rico.

FOTOS

Te puede interesar