La Conselleria d’Educació iniciarà el 15 de maig de 2021 les oposicions ajornades per la COVID-19

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

La Conselleria d’Educació iniciarà el 15 de maig de 2021 les oposicions ajornades per la COVID-19

  • S’ofereixen 3.575 places docents de lliure accés de Secundària i altres cossos.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha informat en Mesa Sectorial que les proves de les oposicions ajornades per la COVID-19 s’iniciaran el pròxim 15 de maig, el dissabte següent a l’alçament de l’estat d’alarma, després d’escoltar els sindicats docents, i amb els canvis que s’han produït els últims dies a causa de la declaració de l’estat d’alarma fins al pròxim 9 de maig de 2021.

El desenvolupament de les proves de la fase d’oposició al llarg de més de dos mesos es fa per si l’evolució de la COVID requerira alguna readaptació del calendari i així poder tindre capacitat per a donar solució a hipotètics contextos que obligaren a reprogramar els exàmens.

Els aspirants en quarantena o per cauja major podran fer les proves un altre dia, sense que en cap cas es demore en el temps perquè no es perjudique el dret de la resta d’aspirants a la conclusió del procés en un temps raonable.

Educació també es compromet a augmentar el nombre de tribunals avaluadors i cada tribunal avaluarà menys aspirants. A més, també augmentarà les diferents seus per a realitzar les proves, per garantir les distàncies de seguretat i totes les mesures d’higiene necessàries.

També es limitaran les reunions presencials dels tribunals examinadors i tots els encontres de les persones que els integren es faran per videoconferència.

La previsió d’Educació de la Generalitat és publicar la convocatòria d’oposicions abans que acabe novembre per a, d’aquesta manera, poder obrir el termini d’inscripcions al llarg de desembre. El procediment de tramitació de les inscripcions serà 100% telemàtic, igual que en les dues oposicions docents precedents.

Es preveuen uns 20.000 aspirants a les oposicions de Secundària i altres cossos de 2021, per aquest motiu se superaran els 348 tribunals de les oposicions de 2019, en què per a un nombre semblant de places convocades es mobilitzaren 1.740 docents examinadors titulars i 1.740 suplents, que van arribar a una ràtio per sota dels 60 aspirants per tribunal.

3.575 PLACES DE LLIURE ACCÉS

En la convocatòria que es reprén per a 2021 es trauen de nou a concurs-oposició 3.575 de lliure accés. D’aquestes, 2.771 corresponen a 30 especialitats del cos de professorat d’Ensenyament Secundari. Només cinc de les especialitats concentren més de la meitat de les places (el 54,3 %): Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (230 places).

 

Nota de premsa de la Conselleria

Te puede interesar