La Campanya de Prevenció 2024 se centra este mes de febrer en alumnat i famílies de Primària

Fecha:

Categorias: CEIP San Antón, CEIP SANTA CATALINA, Cultura y juventud, Destacados, Educación, Formación, General, Noticias

La Campanya de Prevenció 2024 se centra este mes de febrer en alumnat i famílies de Primària

  • Enguany també s’inclou una xarrada per a famílies i personal docent de l’Escola Infantil

 

Durant els mesos de gener i febrer, l’Ajuntament del Pinós ha intensificat les accions de prevenció destinades a la població infantil i juvenil, així com a docents i famílies.

El mes de gener s’ha destinat especialment a alumnat de l’IES i ara la campanya de prevenció s’enfoca a les etapes educatives inferiors, raó per la qual s’han programat activitats amb alumnat de 4t a 6é de Primària i fins i tot s’oferirà una xarrada destinada a famílies de xiquets i xiquetes que acudixen a l’Escola Infantil.

Per a la regidora de Cultura, Joventut i Educació, Silvia Verdú, és important tindre en consideració que estes problemàtiques actuals s’estan detectant cada vegada en edats més primerenques, sobretot per la facilitat de l’accés a Internet, les xarxes socials i els mòbils, ferramentes indispensables per a la majoria de les persones en esta era digital.

Per això, l’altra cara dels beneficis que oferixen estes tecnologies està en l’ús inadequat que pot fer-se amb elles i els riscos que comporta si no s’està alerta i no se’ls proporciona la formació adequada.

Les activitats dirigides a l’alumnat de Primària es duran a terme en horari escolar i en els propis col·legis.

El primer taller versarà sobre els perills d’internet i el bon ús de les tecnologies, així com el foment de la convivència i l’assetjament escolar. En el CEIP Santa Catalina es durà a terme els dies 16 i 26 de febrer, mentres que l’alumnat del CEIP Sant Antón rebrà la formació els dies 21 i 28 de febrer.

Els tallers per a famílies i docents estan enfocats a l’ús de dispositius mòbils i xarxes socials, amb la finalitat de reconéixer si els seus fills i filles són víctimes de qualsevol d’estes problemàtiques i com posar límits. Estos tallers estaran a càrrec de la fundació Noray Projecto Hombre d’Alacant.

Esta mateixa problemàtica s’abordarà amb famílies i docents de l’Escola Infantil el 22 de febrer, perquè des de molt xicotets ja estan acostumant-se a disposar d’eixos mitjans digitals, i per a famílies i docents de Primària serà el 29 de febrer. Totes dues xarrades tindran lloc en el Centre Cultural, a les 19 h.

La regidora Silvia Verdú assenyala que, com que és una campanya preparada al costat dels centres educatius, està assegurada l’assistència de l’alumnat, encara que espera que les famílies s’impliquen especialment, perquè sàpien com actuar davant qualsevol d’estes problemàtiques.

Clica sobre el cartell per ampliar la imatge

Te puede interesar

Ir al contenido