La biblioteca del Pinós s’uneix al Pacte per la Lectura

Fecha:

Categorias: Biblioteca Maxi Banegas, Concejalía Cultura y juventud, Noticias

La biblioteca del Pinós s’uneix al Pacte per la Lectura

L’Ajuntament del Pinós, a través de la Biblioteca Pública Municipal Maxi Banegas, s’ha adherit al Pacte per la Lectura. Es tracta d’una iniciativa oberta i en evolució, liderada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de fomentar l’índex lector en la societat amb un  compromís per a fomentar l’índex lector de la societat i visibilitzar les accions que estimulen la lectura.

Les biblioteques municipals són les més participatives, amb 75 adhesions, seguides dels ajuntaments i els clubs de lectura, amb 37 i 36, respectivament. El nombre de llibreries que han subscrit el Pacte són 15, a més de 7 associacions culturals, 3 fundacions i 3 institucions relacionades amb la cultura.

‘Pactem per la lectura’ està liderat per la Generalitat i va nàixer amb l’adhesió de les diputacions provincials (Alacant, Castelló i València), les universitats públiques (València, Politècnica, Jaume I, Miguel Hernández i Alacant) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

És un compromís obert que reuneix el sector de la cadena de la lectura: biblioteques, editorials, llibreries i distribuïdors, així com clubs de lectura, associacions professionals o col·lectius lectors. Per a obtindre més informació o sumar-se a ‘Pactem’: pactem@gva.es.

Les entitats que s’hi sumen estaran vinculades a l’oficina de foment lector de la Direcció General de Cultura i Patrimoni per a la promoció de les activitats que realitzen, perquè puguen ser divulgades i visibilitzades en tot el territori valencià per mitjà de les xarxes socials i de la web, i que creen una comunitat entorn de la lectura en què es puguen intercanviar informació, coneixement i experiències. Per la seua banda, la Generalitat estudiarà la coorganització d’esdeveniments culturals que proposen les entitats adherides a ‘Pactem per la lectura’.

També es treballarà per a potenciar mesures singulars en favor del sector editorial, amb una atenció especial a l’edició, la distribució i el foment de la presència de l’oferta editorial i contribuir a la consecució d’un efecte multiplicador d’aquest pacte per la lectura en tots els àmbits territorials que genere una consciència col·lectiva sobre la importància estratègica de la lectura en una societat moderna i democràtica.

‘Pactem per la lectura’ posarà especial interés a donar visibilitat als autors i autores valencians i facilitar-ne la presència en les activitats per a promocionar les seues obres, promoure la producció de qualitat i fomentar la promoció del fons editorial valencià en tots els àmbits. També en fomentar la comercialització dels llibres d’editorials valencianes per mitjà de les llibreries, com a via natural de la comercialització, i donar suport a les activitats de foment de la lectura en aquestes i garantir l’accés dels ciutadans als serveis de les biblioteques i promoure-les com a centres imprescindibles per a la difusió i el foment de la lectura.

‘Pactem’ forma part de ‘Llegim, llegim, llegim’, el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura, que en 2022 inicia la segona etapa assumint directament la gestió de la coordinació de les activitats i augmentant el pressupost.

Te puede interesar

Ir al contenido