Ahir per la vesprada va acabar al Centre Cultural del Pinós el taller adreçat a xiquetes i xiquets que ha dut a terme la Plataforma "El Pinós contra la violència de gènere" amb el suport de la Biblioteca Pública Municipal Maxi Banegas i les regidories de Cultura i Joventut. Durant l’última de les sessions es va treballar amb dones representatives de la història de la humanitat (científiques, artistes, escriptores, esportistes, etc.), però també amb personatges femenins de ficció -cas de Mafalda o Pippi Calcesllargues- que transmeten una sèrie de valors universals i crítics amb l’entorn en el qual viuen i que trenquen estereotips de gènere dins el seu context històric. L’alumnat assistent va poder confeccionar-s’hi durant la sessió una camiseta amb imatges de dones que es va endur a casa.
Durant les jornades anteriors s’ha treballat amb contes clàssics, rondalles i noves publicacions que tenen en compte la coeducació adreçades a públic d’aquesta edat. S’ha fet sempre de manera didàctica, dinàmica i atractiva, sense deixar de banda l’esperit crític que cal tenir quan ens acostem a qualsevol tipus de lectura.
El dia 15 de febrer es va realitzar el taller per a adults "Educació per a la igualtat" impartit per Tonyi Perea docent del CEIP Sant Anton i Coordinadora de convivència i igualtat d’aquest centre educatiu i per membres de la Plataforma "El Pinós contra la violència de gènere".
Aquest dijous 1 de març a les 19 hores al Centre Cultural del Pinós serà l’última sessió del taller, en aquesta ocasió la professora del departament de Filologia Catalana i Vicedegana de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant Anna Esteve especialista en literatura infantil i juvenil impartirà la conferència "Literatura infantil i juvenil: una mirada de gènere".
Ara, l’aventura de totes i tots continua, proveïdes i proveïts de noves ferramentes adquirides amb les reflexions i vivències d’aquest taller, però sobretot amb la il·lusió de seguir formant-nos i transmetent tot allò que hem après.
NdP: El Pinós contra la violència de gènere