JA ESTÀ EN MARXA “EL REPTE DEL RECICLATGE”

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente

JA ESTÀ EN MARXA “EL REPTE DEL RECICLATGE”

  • L’alcalde i la regidora de Medi Ambient han recolzat amb la seua presència l’inici de la campanya.

Els alumnes de l’Institut i els usuaris del Mercat han segut els destinataris de les primeres activitats de la campanya “El Repte del Reciclatge”, que ha començat hui mateix i que fins que acabe el mes de juny promou que la població incremente els nivells de reciclatge per contribuir a millorar el nostre medi ambient.

La campanya s’ha iniciat este matí a l’aula de Biologia de l’IES “José Marhuenda Prats”, on els alumnes de 16 anys han assistit a una xarrada-col·loqui a càrrec d’Amparo i Neama, membres d’ECOEMBES, qui acompanyades per la regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, i el biòleg municipal José Carlos Monzó, han explicat als alumnes en què consisteix la campanya i altres aspectes relacionats amb els beneficis que reporta el reciclatge per a la societat i per al medi ambient.

A més, durant tot el matí, a la zona del Mercat s’ha instal·lat un estand per informar als usuaris i els veïns sobre cóm poden contribuir a la campanya, a més de resoldre alguns dubtes sobre on han de dipositar-se alguns dels residus. Aquelles persones que s’han apropat a l’estand han rebut divers material promocional, com un xicotet contenidor per a les piles o unes bosses de tela per al pa. L’alcalde Lázaro Azorín, com la regidora de Medi Ambient, Silvia Verdú, s’han apropat a recolzar l’activitat, animant als veïns que a eixes hores estaven a la zona per a que participaren en la campanya.

Com destacava Amparo Marcos, d’ECOEMBES, ”El repte del Reciclatge” convida a participar als municipis que formen part del Consorci Pla Zonal de Residus al qual pertany El Pinós, i aquell municipi que en estos mesos, fins que acabe juny, incremente més els seus percentatges de reciclatge als contenidors groc i blau, rebrà un premi en metàl·lic de 6.000 euros, aportació econòmica que l’ajuntament guanyador destinarà a una entitat social sense ànim de lucre, que en el cas del Pinós seria per als col·lectius “Iguals i Sense Traves” i “Respir”.

La regidora de Medi Ambient espera que s’aprofite l’impuls que ja està suposant la posada en marxa de la campanya A Porta! per a que els pinosers continuem separant cada vegada més els nostres residus, i així incrementar les xifres de reciclatge al nostre poble. De fet, redundarà en una disminució en les despeses municipals derivades de la gestió dels residus, menys impost per als ciutadans i millores per al medi natural. Per a ella és un objectiu possible.

FOTOS

Te puede interesar

Ir al contenido