Hui s´ha presentat al Pinós “la Vida dins dels ulls” de Carles Cortés

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

Hui s´ha presentat al Pinós “la Vida dins dels ulls” de Carles Cortés

El profesor-escriptor alcoià Carles Cortés a tret hui al Pinós el seu nou llibre “La vida dins dels ulls”  per a traslladar-nos a una època crucial per al poble jueu, els segles XV i XX, mitjançat dos històries paral·leles marcades per la persecució d’un poble i que transcorre entre Amsterdam i Alcoi, Istanbul i Eivissa.

A la presentació del llibre ha estat present la regidora de Cultura-Joventut, Silvia Verdú, qui ha destacat de l’autor, a banda de la seua qualitat com a escriptor del qual hi ha 3 llibres seus a la biblioteca, que ha sigut una de les persones que ha possibilitat que el Pinós tingués Aula Universitària, així com la tasca de assessorar sobre altres qüestions com son els cursos de formació amb la Universitat que es realitzen al nostre municipi, entre altres. De presentar el llibre s’ha encarregat Clara Isabel Pérez, llicenciada en història, que ha comtat com va caure el llibre a les seues mans “Silvia em va dir, Clara tenim un llibre per a presentar, dóna-li una ullada i no vaig poder parar de llegir. En pareix un llibre especial per molts motius, no es un llibre històric corrent ja que també és de creixement personal, d’amor o d’investigació.

Per a l’autor de “la Vida dins dels ulls” aquest llibre és un  homenatge a tots els supervivents de la història, qui a més ha destacat “El ser humà passa la vida construint i destruint, com en aquestes històries que es repeteixen en dos moments diferents”. Una de les obres més intimes i personals que ha treballat des del 2011 on hi ha moltes reflexions personals.

Carles Cortés Orts és un escriptor valencià nascut en 1968 a Alcoi. És doctor en Llengua i Literatures Catalanes des del 1999 i professor titular de Literatura Catalana contemporània a la Universitat d’Alacant. En l’actualitat és Vicerector de Cultura, Política Lingüística i Esports de la Universitat d’Alacant. Es membre del l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Associació d’Escriptors en llengua catalana.

Totes les obres de Carles Cortés han estat traduïdes al castellà i totes tenen una guia didàctica.

La presentació ha estat organitzada per la Regidoria de Cultura i Joventut, la Biblioteca Maxi Banegas, i Edicions Galerada.

Galeria d’imatges

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido