Hui s’ha inaugurat l’exposició “#Primavera musical: la música valenciana reviscola”, organitzada per la Universitat d’Alacant.

Fecha:

Categorias: Educación, educación secundaria, Noticias

Hui s’ha inaugurat l’exposició “#Primavera musical: la música valenciana reviscola”, organitzada per la Universitat d’Alacant.

A través del Projecte radiofònic Paella i Para L’orella, programa musical fet per l’alumnat, la comunitat educativa de l’institut José Marhuenda Prats del Pinós i Radio Pinoso amb el patrocini de la Regidoria de Cultura i Joventut, arriba a l’IES del Pinós l’exposició “#Primavera musical: la música valenciana reviscola”, organitzada per la Universitat d’Alacant.

En l’acte d’inauguració celebrat este matí, han sigut presents, el comissari de l’exposició, David García, l’edil de Cultura, Silvia Verdú, la tècnica de Cultura, Belén Jara i responsables del departament de Valencià de l’institut.

Aquesta exposició te com objectiu promoure la música valenciana, i això mateix fa el programa radiofònic del Pinós, que va nàixer per promoure la musica de la nostra llengua i promocionar els grups i artistes valencians. L’objectiu, doncs, és mirar arrere i explicar als joves quin ha sigut el trajecte fins hui en dia.

Ara no sols ho poden escoltar en la ràdio local si no, que a través d’estos panells, descobriran artistes i formacions musicals de les dues últimes dècades, com La Gossa Sorda, Obrint Pas, Pupil·les, Maluks, Orxata, La Fúmiga, ZOO, etc..

A més dels grups i de les cançons, el recorregut de l’exposició explora el vincle de la música amb l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques o els estudiants. L’exposició́ consta d’una sèrie de panells temàtics, vitrines amb llibres, revistes i marxandatge i pantalles que reproduïxen concerts, videoclips i programes de televisió o d’Internet.

No es l’única acció que el projecte Paella i Para L’Orella promou al nostre municipi, ja que el divendres 16 de febrer l’alumnat de 4t ESO i 1r – 2n Batxillerat gaudiran de la música en valencià en viu. Baix el patrocini de la Universitat d’Alacant i amb la col·laboració de la regidoria de Cultura del Pinós, sonarà en directe, i al Teatre-Auditori, la musica del grup Diania, versionant cançons molt conegudes en valencià.

I un dia després, dissabte 17 febrer, a Alacant, es celebrarà a la plaça del Llibre una activitat de l’Escola Valencia en la qual es parlarà de propostes radiofòniques a les ràdios i als instituts. Allí estarà el programa Paella i Para L’orella, representat per alumnat i famílies explicant el projecte.

FOTOS 

Te puede interesar

Ir al contenido