Entretingut contacontes per estimular la lectura en família

Fecha:

Categorias: Biblioteca Maxi Banegas, Concejalía Cultura y juventud, Noticias

Entretingut contacontes per estimular la lectura en família

Esta vesprada ha tingut lloc, al Centre Cultural El Pinós, la presentació de la campanya Llegim que promouen conjuntament la Fundació Bromera i la Fundació Llegim, i amb la qual col·labora la Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas”. Es tracta d’una iniciativa que fomenta la lectura en valencià i en família, que enguany s’ha enfocat a la gent menuda de 7 a 10 anys. De fet, és el tercer any que es llança esta campanya i en cada ocasió s’ha dirigit a una franja d’edat diferent.

El narrador professional Blai Senabre ha sigut la persona encarregada de donar a conèixer la campanya, iniciant l’acte amb un contacontes. Per a ell era important partir de la forma més bàsica, fent ús de la narració oral, donat que provoca l’interés i arriba millor als xiquets i xiquetes y també a les seues famílies. D’esta manera és més senzill que s’apropen als llibres i li perden la por a llegir, i què millor que fer-ho en família.

Després de narrar primer un conte tradicional n’ha contat altres amb l’ajuda de publicacions il·lustrades, fent que xiquets i grans descobriren la màgia que pot amagar-se en les pàgines d’un llibre. També ha fet partícip al públic mitjançant històries, cançons i endevinalles.

A més, ha donat a coneixer la pàgina web que s’ha creat per a divulgar esta campanya, www.llegim.org, que compta amb un grapat de recursos per a fomentar la lectura en família, com activitats i passatemps, recomanacions de llibres per edats, jocs i manualitats, una revista, material audiovisual, consells, o exposicions i activitats presencials.

Amb estos recursos, Senabre explicava este matí a la radio municipal que “no volem que cap xiquet o xiqueta es pose a llegir en un racó de la casa sense ningú. És molt millor i efectiu que els pares i mares s’impliquen, per a demostrar-los que es pot passar be amb un llibre a les mans”. També amb el contingut de la web poden trobar cóm motivar el seu interés.

Les publicacions amb els contes que s’han pogut gaudir esta vesprada estan a l’abast dels usuaris de la biblioteca.

L’acte ha estat organitzat des de la Regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament del Pinós I la Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas”.

Te puede interesar

Ir al contenido