Enguany es recupera de manera presencial la Fira d’Informació a l’Estudiant, que serà el 8 d’abril

Fecha:

Categorias: Noticias

Enguany es recupera de manera presencial la Fira d’Informació a l’Estudiant, que serà el 8 d’abril

  • L’esdeveniment ha sigut presentat hui juntament al web org i el consultori juvenil en línia que han posat en marxa els Serveis d’Informació Juvenil de la comarca.

El divendres 8 d’abril, l’Institut “José Marhuenda Prats” del Pinós acollirà una nova edició de la Fira d’Informació a l’Estudiant, que recupera la seua versió presencial després de dos anys sense fer-ho per la pandèmia i després que l’any passat s’optara per fer un esdeveniment virtual.

La Fira, organitzada per les Regidories de Cultura i Joventut amb la col·laboració de l’IES “José Marhuenda Prats”, ha segut presentada hui per la regidora de Joventut i d’Educació, Silvia Verdú, i la tècnica de Joventut, Natalia Rico.

Es portarà a terme durant tot el matí del 8 d’abril, de 9 a 14 h., i la programació d’activitats inclou xarrades informatives del sistema educatiu actual i visites programades d’alumnat a la Fira de Formació, que es faran entre les 9 i les 13 h, hora en que està prevista la Taula redona d’exalumnes de l’Institut del Pinós, que contaran la seua trajectoria formativa i professional.

La regidora Silvia Verdú s’ha mostrat “agraïda de poder tornar a esta fira presencial” i pel treball que portat a terme estos últims mesos per Natalia Rico a l’hora d’aconseguir la implicació dels centres formatius públics i privats i els organismes que estaran presents enguany amb stand propi al pavelló de l’institut del Pinós.

Verdú ha convidat especialment a les famílies, per a que estiguen eixe dia al costat dels seus fills i filles a l’hora d’informar-se sobre les eixides acadèmiques o professionals que desitgen, perquè tindran al seu abast un ample ventall de possibilitats. De fet, tindran accés lliure des de primera hora, com ha destacat Natalia Rico, qui ha explicat que a banda de tot el que trobaran als stands, es reforça la Fira amb les xarrades informatives que oferiran alguns dels centres presents.

En tot cas, per a Verdú, “el millor es tenir una meta, però també disposar de les ferramentes que necessiten per triar el millor camí”`.

Enguany està prevista la participació dels següents centres educatius i organismes: Universitat d’Alacant, Universitat “Miguel Hernández” d’Elx, Universitat de Múrcia, Universitat Politècnica d’Alcoi, Universitat Catòlica “San Antonio” de Múrcia, UNED, IES “La Melva” d’Elda, IES “La Torreta” d’Elda, IES “Valle de Elda”, IES “Monastil” d’Elda, IES “Enric Valor” de Monòver, IES “La Mola” de Novelda, IES “El Vinalopó” de Novelda, IES “José Luis Castillo Puche” de Yecla, IES “Infanta Elena” de Jumilla, CIFEA de Jumilla, Tirant lo Blanc, Airco, Academia “Pelos” Perruqueria i Estètica, Academia 10, Centre d’Estudis Policials de Petrer, Forces Professionals, Escola d’Art i Superior de Disseny, Escola Oficial d’Idiomes d’Elda, Centre Concertat de FP “Europa”, Centre de Formació “Maiden”, Centro INESPA, IVAJ (Institut Valencià de la Joventut), Diputació Provincial d’Alacant, Biblioteca Pública Municipal “Maxi Banegas”, Centre Juvenil el Pinós, Mitjans de Comunicació del Pinós, Creu Roja del Pinós, Formació de Persones Adultes del Pinós.

  • Naix comijorienta.org

Per altra banda, aprofitant la presentació de la Fira d’Informació a l’Estudiant 2022, també s’ha donat a conèixer el nou servei que ofereix la COMIJ per a prestar ajuda i assessorament a la joventut de les comarques de l’Alt i Mig Vinalopó.

Es tracta de Comijorienta.org, un espai en línia dirigit a joves dels municipis d’Elda, Novelda, Monforte del Cid, Petrer, el Pinós, Sax i Villena, que a partir d’ara podran canalitzar els seus dubtes i consultes sobre oferta educativa o cerca d’ocupació a través d’internet, obtenint resposta d’una manera més directa a com han fet fins ara en els seus respectius Serveis d’Informació Juvenil. D’aquesta manera es reuneixen tots aqueixos recursos en un mateix portal web.

Com ha explicat la regidora de Joventut, “esta pàgina no seria possible fer-la un ajuntament sols; encara que es important la fira, Comijorienta.org recull totes les novetats, recursos de Labora i altres serveis d’ocupació, centres formatius,… és molt intuïtiva i hi ha una part on pots fer una pregunta i te responen a l’instant”.

Ja està operativa i Natalia Rico l’ha qualificat com “una ferramenta molt important, donat que la informació es va actualitzant al moment i són molts els recursos sobre els que es pot consultar. A més, hi ha un apartat de novetats, que es troba a mà esquerra del menú principal i dona accés a la informació més actualitzada sobre estudis, bases i convocatòries, terminis d’inscripció, beques, notes, examens de la JCV…”.

Dins n’hi ha una altra campanya, que és el Consultori Juvenil en línia, que s’obrirà a partir de l’1 d’abril per espai de dos mesos, on la joventut podrà trobar resposta als seus dubtes sobre formació i ocupació, que facilitarà l’equip d’orientació de la Comij, com la FP dual, cicles formatius, universitats,… dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Silvia Verdú desitja “que la gent aprofite estos recursos, tant la fira presencial com la web; hem treballat per oferir eixos recursos i ara és el torn de que la gent que faça ús d’ells”.

Te puede interesar

Ir al contenido