En marxa la primera edició d’InformaEduca

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación

En marxa la primera edició d’InformaEduca

  • L’arrancada d’aquest nou esdeveniment virtual es desenvolupa de manera paral·lela hui i demà en els instituts dels municipis adherits a la COMIJ.
  • L’alumnat dels últims cursos d’ESO i Batxiller estan accedint a l’ampli ventall d’informació a través d’avatars propis.

Els Departaments de Joventut de set municipis de les comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó, integrats en la COMIJ, duen a terme des de hui dijous la primera fira virtual d’informació educativa per a joves adolescents de la Comunitat Valenciana, InformaEduca, esdeveniment que pretén concentrar tota l’oferta formativa per als joves que cursen Batxiller o els últims cursos de l’ESO.

InformaEDUCA recull tota l’oferta educativa, tant pública com privada, d’àmbit local, comarcal i provincial, per a permetre als joves disposar de tota la gamma que s’ofereix en el seu entorn. Aquesta primera edició compta amb 25 estands de continguts: universitats, centres de formació, IES, cicles formatius, oposicions, cursos, borses de treball, escola d’idiomes o borses d’ocupació.

Esta fira virtual permet a tots els seus participants interactuar a través d’uns avatars personals desenvolupats per la plataforma tecnològica, que els obrirà les portes a visitar els estands, buscar, seleccionar o descarregar la informació que necessiten.

L’edil de Cultura i Educació, Silvia Verdú, s’ha acostat aquest matí fins a l’IES José Marhuenda Prats per a compartir amb alumnat i professorat aquesta nova experiència i participar en algunes de les converses a través d’esta aplicació.

A més, s’ha generat un espai showroom que permet assistir a huit conferències temàtiques sobre Accés a la Universitat, Graus, Estudis i beques a l’Estranger, Cicles formatius de grau mitjà i superior, Sistema de Garantia Juvenil i competències clau, Convocatòries d’oposicions i borsa de treball, beques etc.

InformaEDUCA facilita l’accessibilitat d’esta oferta a la població juvenil, tant en els centres educatius com des de casa, proporcionant tots els recursos i opcions educatives i laborals que s’ajusten més a les seues preferències de cara al futur. A més, l’alumnat podrà continuar informant-se a través de xarxes socials com a whatsapp d’aquells detalls que estiguen relacionats amb els estudis que volen cursar en un determinat centre.

La proposta està oberta a prop de 7.000 adolescents de les poblacions del Pinós, Elda, Petrer, Novelda, Monforte del Cid, Sax i Villena.

 

MÉS FOTOS

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido