Elsa Flores i Yaiza Mira, coronades com a Reines Infantil i Major de la Fira i Festes del Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Fiestas, Noticias

Elsa Flores i Yaiza Mira, coronades com a Reines Infantil i Major de la Fira i Festes del Pinós

Este dissabte 30 de juliol, el Jardí Municipal ha acollit la gala de coronació de les Reines i Dames d’Honor, Infantil i Major de les Festes Majors d’agost, que se celebren en honor a la Mare de Déu del Remei. Una gala que ha servit per a donar la benvinguda a les joves i xiquetes que ostentaran el càrrec de màximes representants de la Fira i Festes del Pinós.

Com a Reina infantil ha sigut coronada la xiqueta Elsa Flores Sanz i li acompanyaran com a Dames d’Honor Indra Blanco Amorós, Triana Llosa Soro, Sofía Lozano Rubira i Irina Rubira Shaleva. Per la seua part, Yaiza Mira Miñano ha sigut coronada com a Reina Major de les nostres festes. Com a Dames d’Honor li acompanyaran María Esclapés López, Verónica Lucas Marco, Carmen Raldúa Cantó i Carmen Rico Barros.

L’acte s’ha iniciat amb un ball a càrrec de la jove Lola Ibáñez Ochoa, que està estudiant al Conservatori Professional de Dansa de Novelda.

Abans de pujar a l’escenari les Reines ixents, i com a novetat enguany, s’han projectat dos vídeos de cadascuna d’elles, amb les veus dels seus germans, Greta en el cas d’Indhira Sánchez Belda i Carlos en el cas d’Andrea Deltell Vázquez, felicitant-les per la seua gran labor durant els tres llargs anys que ha durat el seu regnat.

En els seus discursos d’acomiadament del càrrec, Indhira i Andrea han recordat amb afecte, emoció i llàgrimes tots els bons moments que han tingut ocasió de viure estos tres llargs anys que han ostentat el càrrec al costat de les seues companyes, les seues inseparables Dames d’Honor, Ana Perea, Verónica Riquelme, Mª Ángeles Sánchez, Lola Soro, Blanca Micó, Claudia Mira, Marta Rodríguez i Raquel Rodríguez. Totes elles han viscut una situació històrica motivada per la pandèmia i que sens dubte mai oblidaran.

Pel que fa als portadors de bandes i corones infantils, enguany s’han encarregat Paula Pérez Rico i Greta Sánchez Belda, mentre que els majors han sigut els germans Carla i Pablo Albert Maqueda.

Un dels moments culminants de la nit s’ha produït amb l’entrada en la passarel·la de les Reines de la Fira i Festes el Pinós 2022, la xiqueta Elsa Flores Sanz, que anava acompanyada d’Aleix Sanz Cascales, i la Reina Major, Yaiza Mira Miñano, qui ha desfilat al costat de l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, sent coronades a l’uníson.

En l’acte el regidor de Festes, César Pérez i l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín han realitzat parlament de manera conjunta, en el qual han reiterat “el nostre agraïment als xiquetes i joves que han representat magníficament l’essència dels festes del Pinós des de 2019, Indhira i Andrea, i els vostres dames d’honor, perquè el vostre regnat ha sigut el més llarg de la nostra història i ha inclòs moments de feliços, com els actes festers que heu tingut oportunitat de presenciar o presidir, o menys feliços, com els que han estat relacionats amb la pandèmia”.

També han tingut paraules per a les noves representants “comença una experiència única que mai oblidareu, seguint els passos de generacions de dones que vos han precedit des de l’any 1978, dones de la festa que han contribuït a perpetuar una tradició que el Pinós ha sabut anar enriquint amb el pas dels anys”.

En el transcurs de les seues intervencions s’han pogut veure imatges d’alguns moments del regnat elaborats pels Mitjans de comunicació Municipals del Pinós.

Elena Azorín Torregrosa, Reina Infantil de la Fira i Festes 2013, i Jorge Almarcha, gran amant de la nostra història i integrant de la Societat Unió Lírica Pinosense, han sigut els encarregats de conduir l’acte.

Com sol ser habitual, la vetlada ha comptat amb la presència de representants de localitats veïnes com Jumella, Iecla, Monòver, Sant Vicent del Raspeig, L’Alguenya, i Alacant, així com els representants del Barri de Santa Catalina i la Tercera Edat.

Te puede interesar

Ir al contenido