Els escolars pinosers participen hui al programa Pilota a l’Escola de la Generalitat

Fecha:

Categorias: Concejalía Deportes, Noticias

Els escolars pinosers participen hui al programa Pilota a l’Escola de la Generalitat

Durant el matí de hui dijous, l’alumnat de 6é de Primària dels CEIP San Antón i Santa Catalina han tingut l’oportunitat de cinèixer a experimentats jugadors de pilota valenciana, aprenent les possibilitats educatives, socials i culturals que te este joc tradicional.

Gràcies al programa “Pilota a l’Escola”, que porta a terme cada any la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, un jugador profesional i un representant de la Federació de Pilota Valenciana s’han desplaçat al Pinós per apropar l’esport autòcton als escolars, coneixent en una explicació teórica les diferents modalitats, les proteccions que s’usen o els diferents tipus de pilota, per a després posar en pràctica les nocions impartides simulant partides de raspall.

El professorat també ha participat en estes sessions, que primer han tingut lloc al CEIP San Antón per començar la jornada escolar, mentre que al CEIP Santa Catalina es porten a terme des de les 11:30 hores.

Els dos centres han rebut també material didàctic i específic de pilota valenciana per a poder impulsar al llarg del curs el coneixement d’este esport típicament valencià.

 

Te puede interesar