Els centres educatius del Pinós ja disposen de purificadors d’aire

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Noticias

Els centres educatius del Pinós ja disposen de purificadors d’aire

  • Per a l’edil d’Educació, Silvia Verdú, es tracta d’una excel·lent notícia, encara que posa especial èmfasi en el fet que la ventilació natural de les aules continua sent el més efectiu.
  • Estos equips serveixen de reforç als protocols que s’estan aplicant, sobretot per als casos puntuals en què poguera existir dificultat d’obrir les finestres.
  • En total són 14 els equips rebuts: 5 per al CEIP Sant Antón, 5 per al CEIP Santa Catalina i 4 per a l’IES José Marhuenda Prats.

Els centres educatius de Primària i Secundària del Pinós ja disposen de purificadors d’aire amb filtres HEPA H13, que facilitaran la necessària ventilació a les aules per a minimitzar el risc de contagis. Els sistemes purificadors d’aire que ha distribuït la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, es col·locaran en aquelles aules que no tenen suficient ventilació natural, com destacava ahir la regidora d’Educació, Silvia Verdú, que al llarg del matí d’ahir va visitar els centres educatius i ha parlat amb els seus equips directius.

En concret s’han rebut 5 equips per al CEIP Sant Antón, altres 5 per al CEIP Santa Catalina i 4 per a l’IES José Marhuenda Prats. En total són 14 purificadors que permeten circular l’aire de l’estada a través de filtres formats per fibres molt eficients, que retenen els virus, bacteris i altres partícules en suspensió, com a pols i pol·len.

La regidora recorda que mesures com la ventilació continuada d’aules, l’ús de la mascareta, el rentat de mans i la distancia interpersonal ja s’apliquen des de principi curs, d’acord amb el protocol rebut de Conselleria pels centres educatius amb les mesures sobre protecció i prevenció enfront de la transmissió i el contagi del SARS-CoV-2.

En èpoques de molt fred, com és el d’estos moments, la ventilació es regularà sempre que l’alumnat no estiga a l’aula, i durant l’estança dins d’ella sempre hauran unes xicotetes obertures per a una ventilació constant.

En este sentit, Silvia Verdú comenta que “si haguérem tingut la certesa dels tècnics i científics assegurant que els purificadors són la millor solució, l’ajuntament haguera fet l’esforç de trobar els diners necessaris d’on fora per adquirir els equips que feren falta”.

Al mateix temps que s’apliquen les mesures de ventilació, la normativa diu que cal mantindre en marxa els sistemes de calefacció tot el temps que siga necessari.

Per al director del CEIP Santa Catalina, Rafa Barroso, “en el nostre col·legi hem rebut 5 equips i estudiarem com traure-li la major utilitat possible. La ventilació obrint finestres es la recomanació més important que ens han donat, i de fet hi ha un programa de ventilació, però s’ha d’aplicar sempre amb sentit comú”.

Davant la preocupació d’algunes famílies, Barroso comenta que “l’alumnat no passa fred, estan obrint-se les finestres quan toca i la calefacció funciona contínuament. A més, cap xiquet/a s’ha contagiat dins l’escola, i els casos que hem tingut han vingut de l’àmbit familiar”.

Per a Silvia Verdú, “la situació actual ens ha portat un canvi d’hàbits i amb el fred és lògic que s’haja d’anar més abrigat a qualsevol lloc, no sols a l’escola”.

Barroso comenta que “l’alumnat està pendent de totes les indicacions, seguint les ratlles en els desplaçaments pel centre, respectant les distàncies, rentant-se les mans o portant la mascareta, entre altres. Estos purificadors venen a ser un reforç, complementari a tot el que ja fem per evitar la propagació del virus”.

En el cas de l’IES José Marhuenda Prats, la regidora recorda que “totes les aules tenen ventilació exterior, encara que la biblioteca potser una de les zones on més caldrà utilitzar estos equips. De fet, en la reunió prevista del claustre del centre es plantejarà com un dels llocs on pot fer més falta el seu ús”. La calefacció funciona a ple rendiment, perquè l’aïllament de les finestres no és l’adequat, i per això s’ha demanat la seua millora en el nou Pla Edificant.

Pel que fa a l’Escola Infantil, de moment no hi ha filtres HEPA. “En veure cóm funciona en els col·legis abans de plantejar-nos que en puguem adquirir. Però, de moment hi ha un protocol que ha evitat que s’hagen registrat casos en el centre”.

La regidora destaca que “en general, els escolars estan respectant les mesures dins els centres educatius. Són espais segurs. En el que portem de curs els casos no han tingut origen als centres educatius i ara l’alumnat està en unes condicions dignes per assistir a classe, sense passar fred”.

Per a ella, “el comportament dels xiquets i xiquetes està sent exemplar. Hem d’aprendre d’ells cada dia. És molt gran l’esforç de tota la societat perquè vivim un canvi que ens ha marcat la vida. Els recursos telemàtics son molt importants, però s’ha de garantir que l’educació siga sent presencial, perquè els centres educatius han demostrat tots estos mesos que són espais segurs”.

Te puede interesar

Ir al contenido