Els centres educatius del Pinós activen tots els protocols davant la pujada de casos de COVID-19

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía Sanidad, Noticias

Els centres educatius del Pinós activen tots els protocols davant la pujada de casos de COVID-19

  • En estos moments hi ha confinades 3 aules al CEIP Santa Catalina, on també hi ha 9 mestres confinats i 1 aula més a l’Escola Infantil.
  • La regidora d’Educació, Silvia Verdú, demana a les famílies extremar totes les precaucions per evitar nous casos.
  • L’Ajuntament del Pinós manté un contacte continuat amb la direcció territorial, a qui han demanat cobrir quant abans les baixes de professorat.

La situació crítica que vivim pel gran nombre de contagis per COVID-19 que es donen actualment, ha fet que es reactiven tots els protocols als centres educatius, donat que eixa alta incidència també està afectant al seu funcionament. Per a la regidora d’Educació, Silvia Verdú, “al final les escoles formen part de la societat i es veu reflectida la greu situació actual”.

De fet, recorda que mestres i alumnat tenen les seues vides fora dels centres educatius i les compartixen quan entren a classe. Això explica que, a pesar de tots els protocols, es donen casos com els que han provocat estos dies el confinament de varies classes. Per això demana a les famílies que mantinguen totes les precaucions.

Al CEIP Santa Catalina hi ha actualment confinats 9 professors i 3 aules. Una d’Infantil es va confinar dilluns y hui mateix s’han confinat dues més, altra d’Infantil i una de 4rt de Primària.

A l’Escola Infantil, on està donant bons resultats l’estricte protocol establit des de principi de curs, després de Nadal va donar positiu una xiqueta i això ha fet que es confine una aula. Les dues mestres estan esperant ara els resultats de les PCR.

Pel que fa al CEIP San Antón i a l’IES José Marhuenda Prats, llevat d’alguns casos, de moment no hi ha aules confinades.

Silvia Verdú ha explicat que la situació és molt diferent depenent del nivell educatiu, perquè hi ha aules amb alumnes sense mascareta, com és el cas d’Infantil, on es confina un aula quan hi ha un cas. A partir de Primària la decisió de confinar és si hi ha un brot (tres persones o més), i Salut Pública és la que decideix si cal prendre eixa decisió.

La regidora ha comentat que tant ella com l’alcalde mantenen un continu contacte amb el director territorial d’Educació, David Bento, y amb Celestino Yáñez, inspector de zona, per a que puguen incorporar-se professors substituts per atendre a l’alumnat quan abans.

Des de l’ajuntament, tots els dies es neteja i desinfecta cada centre, tres vegades al llarg de la jornada, i ha recordat que 4 persones estan reforçant estos equips de neteja. A més, este matí s’ha portat a terme una nova desinfecció general al CEIP Santa Catalina, en baranes, portes, finestres, corredors,… Per sort, cada grup bombolla té un tutor però quan hi ha tantes baixes es nota.

Respecte a la incidència de la COVID-19 al poble, després de conèixer les dades d’ahir, ara hi ha tanta gent afectada que és més complicat obtindre el resultat d’un PCR en un curt temps. Però estima que, encara que són molts els positius, el més important és que la gran majoria no necessiten hospitalització.

De totes maneres qualifica la situació com indescriptible, perquè “cada dia t’alces pensant en cóm actuar per superar esta situació. Hem de ser conscients que les mesures bàsiques (ús de mascareta, higiene de mans, distància social…) són primordials per evitar la proliferació de contagis”.

Com a regidora de Cultura i Joventut també ha comentat que s’han suspès el teatre que hi havia programat per a diumenge i el taller lúdic de carnestoltes que havia de començar divendres, però es mantenen la resta de cursets, perquè es fan de forma segura.

Per a ella, és de veres que s’han de prendre decisions molt complexes, però la salut és i ha de ser la prioritat. És conscient de la situació que estan patint negocis del poble afectats per les restriccions i ha comentat que “en el pròxim plenari volem aprovar noves subvencions per ajudar als sectors més afectats i tractarem de traure els diners d’on puguem”.

Verdú demana “molta responsabilitat personal, perquè de res valdrà tancar els bars i restaurants si la gent es reuneix en cases. Així mai podrem baixar la corba”.

 

Escolta l’entrevista íntegra

Te puede interesar

Ir al contenido