El PSPV del Pinós demana un canvi en la nova llei educativa de la Generalitat

Fecha:

Categorias: Destacados, General, Noticias, Pinoso

El PSPV del Pinós demana un canvi en la nova llei educativa de la Generalitat

L’Ajuntament del Pinós reclama a la Generalitat Valenciana (gobernada per PP i VOX) la retirada de la proposta de Projecte de Llei per la qual es regula la llibertat educativa i ho ha fet a través d’una moció aprovada en la sessió del ple de maig que se celebra este divendres, amb els vots a favor del grup socialista. El grup popular ha votat en contra i VOX s’ha abstingut.

El text requerix al govern autonòmic que continue desenvolupant la Llei 4/2018, per la qual es regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, a més de garantir l’ensenyament en valencià i del valencià, per a aconseguir el ple domini de les dos llengües oficials més una primera llengua estrangera en finalitzar l’escolarització pública.

La moció diu que el projecte de llei va en contra de les resolucions del Tribunal Constitucional i el criteri de lliure elecció és absolutament parcial i, per tant, fal·laç, donat que per al legislador la llibertat lingüística és, estrictament, llibertat per a no estudiar en valencià.

Sobre les llengües cooficials, la proposta normativa no preveu cap mesura que compense la delicada situació sociolingüística en què es troba el valencià.

La proposició de llei no regula els nivells de competència comunicativa en castellà, valencià i llengua estrangera a assolir en finalitzar cada etapa educativa. A més, obvia l’exposició de l’alumnat al valencià en assignatures no lingüístiques.

I respecta al valencià a la zona de predomini lingüístic castellà, la proposició de llei redueix al mínim seua presencia i impediex la possibilitat d’aconseguir, a través del sistema educatiu públic, una competència comunicativa suficient en la pròpia i oficial a tot el territori valencià.

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido