EL PROJECTE IL•LUMINAT TINDRÀ CONTINUITAT DESPRÉS DE L’ÈXIT ACONSEGUIT ESTE CURS

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía Medio ambiente, Noticias

EL PROJECTE IL•LUMINAT TINDRÀ CONTINUITAT DESPRÉS DE L’ÈXIT ACONSEGUIT ESTE CURS

  • La xifra conjunta que han estalviat els dos col·legis es de 1600 euros.

Hui dilluns, l’alcalde Lázaro Azorín i la regidora Silvia Verdú han rebut als alumnes, mestres i responsables del projecte d’estalvi energètic Il·lumina’t, per reunir-se amb ells al saló de plenaris de l’ajuntament i fer un balanç dels objectius aconseguits ara que acaba el curs escolar.

A més de les autoritats municipals també han estat presents Ferran Guillén i Xelo Ribes, promotors de la idea; per part del CEIP San Antón estaven el seu director Evarist Palomero, la mestra Margarita Verdú i quatre alumnes; i pel CEIP Santa Catalina el cap d’estudis Rafa Barroso i quatre alumnes. Tots ells han valorat positivament la iniciativa i els resultats aconseguits.

Com destacava Xelo, la implicació dels escolars ha segut excel·lent, recordant que el projecte ha sigut premiat a nivell nacional i que s’han realitzat activitats complementàries, com una visita a l’hort solar i diferents talleres. Per a ella, el més important és que els alumnes han posat molt de la seua part per a reduir notablement el rebut de la llum.

Ferran, per la seua banda, ha destacat que amb les dades de consum elèctric s’han estalviat en llum 7 tones de CO2 que no han contaminat el nostre medi ambient, reduint el rebut al voltant d’un 15%. Al col·legi San Antón s’ha reduït el rebut elèctric en 960 euros i al col·legi Santa Catalina en 640 euros. Ara sols falta saber en quan s’ha reduït el consum en calefacció, xifra que es coneixerà en setembre, quan tornen a omplir-se les calderes.

L’alcalde Lázaro Azorín s’ha mostrat content per l’esforç i la reflexió que han fet els alumnes al llarg del curs, i ha felicitat a Xelo i a Ferran per una iniciativa que demostra la seua sensibilitat amb el planeta i les persones. Azorín ha recordat als xiquets i xiquetes que tenen en la seua mà deixar un món més habitable a les futures generacions.

Els alumnes han intervingut a l’acte per comentar cóm han estat treballant en el projecte i quines són les seues propostes per fer ús dels diners que rebrà cada col·legi (el 50% de la quantitat estalviada respecte del curs anterior), i després de consensuar-les amb els respectius equips directius escolars.

En el cas del CEIP Santa Catalina es proposa utilitzar els 480 euros que els corresponen en equipament per a la zona de jocs del pati del centre, mentre que els alumnes del CEIP San Antón proposen repartir eixa inversió (320 euros) en l’adquisició de taules de picnic per al pati, zones cobertes per a la lectura o reomplir l’arener.

La regidora Silvia Verdú ha valorat el projecte com extraordinari, basat en l’aprenentatge significatiu, que no només ha tingut el treball de vigilància per reduir el consum elèctric o de calefacció, donat que també s’han treballat entrevistes i altres accions. A més, els ha anunciat que en un any es vol traslladar el projecte als edificis municipals, on ja s’està treballant el tema de reciclatge, amb les bosses grogues i blaves per a separar els residus.

L’alcalde ha acabat recordant que quan les coses s’aprenen gaudint es més fàcil qu8e es queden a la memòria per més temps.

FOTOS

Te puede interesar