El Pinós va incrementar les dades de reciclatge en l’última dècada.

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

El Pinós va incrementar les dades de reciclatge en l’última dècada.

La ciutadania pinosera va per bon camí en matèria de reciclatge, encara que això sí, encara no aconseguim la mitjana estatal. Així es desprén de les dades consultades en l’última dècada amb motiu del Dia Mundial del Reciclatge que se celebra hui dimarts 17 de maig.

En els últims dos anys i malgrat l’època COVID, el veïnatge pinoser ha continuat reciclant, fins al punt d’aconseguir un estalvi econòmic en les arques municipals de 57.000 euros, (30.000 euros en 2020 i 27.000 euros en 2021) en recollida, desplaçament i tractament en planta dels diferents residus.

On més acudeixen els pinosers i pinoseres a reciclar és al contenidor groc, corresponent als envasos lleugers, a pesar que és el més conflictiu, ja que es pensa que és el contenidor dels plàstics, quan en realitat no ho és, seguit del contenidor de color verd, el del vidre, sempre pensant amb aquesta premissa “tot el que porte tapa, tapita o tap, al contenidor verd”

 

Per a celebrar el Dia Mundial del Reciclatge, el consistori pinoser ha previst instal·lar demà dimecres en horari de 9 a 13 hores, i en el mercat d’abastiment una taula informativa on qualsevol persona podrà resoldre els dubtes que tinga sobre on depositar els diferents residus.

Compostatge

Una altra qüestió que contribuirà a la reducció dels residus, és la creació de compost, des de l’ajuntament del Pinós, agraeixen l’interés de la ciutadania pinosera, a l’hora d’implicar-se en la creació del compostatge domèstic en els domicilis, ja que s’han cobert totes les previsions inicials des del Consorci de Residus. A partir d’ara s’iniciarà una campanya de conscienciació del compostatge comunitari, precisament hui dimarts ha donat inici l’obra civil de la primera illa situada en el pàrquing del mercat al carrer Cura García i demà dimecres tindran la seua continuïtat amb la segona illa al carrer Calderón de la Barca.

Per a més informació us podeu dirigir a l’educador ambiental en el correu electrònic educacioambiental@pinoso.org i al telèfon: 653632899

Recollida d’estris

Des de l’ajuntament també es vol recordar els diferents llocs on poder depositar els residus, com són l’ecoparc fix i estació de transferència situat en el paratge del Salobrar, en horari de 10 a 15 hores, l’ecoparc mòbil, del consorci de residus Crea, tots els dimecres en horari de 9 a 13 hores, al carrer Cura García.

A més existeix un servei porta a porta en el nucli urbà del Pinós per a la retirada d’objectes voluminosos com a electrodomèstics o mobiliari trucant al telèfon 96 547 28 21, en horari de dilluns a dijous de 9.30-13.30

La persona que li atenga li preguntarà de quin tipus de residu es tracta i la data (sempre en horari de matinada) en què es realitzarà la recollida. L’interessat haurà de deixar el residu a la porta de la seua casa en la data indicada i a partir de les 22.00 hores.

En  les pedanies, el telèfon és el mateix 96547 28 21, L’empresa serà qui comunique en quin punt hauran de ser depositats els objectes perquè siguen retirats, aquests no hauran de depositar-se en els contenidors, sinó en el punt indicat per l’empresa.

Els estris són una part dels residus que ha de ser tractada d’una forma determinada, per a això, depenent de les necessitats i el lloc en el qual es visca aquest tràmit ha de desenvolupar-se d’una forma o una altra.

Te puede interesar

Ir al contenido