El Pinós s’uneix al costat de 34 municipis de la Comunitat per a defensar la recollida de residus porta a porta.

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

El Pinós s’uneix al costat de 34 municipis de la Comunitat per a defensar la recollida de residus porta a porta.

La intenció d’aquestes poblacions és crear una associació, i que altres localitats i mancomunitats s’unisquen en tractar-se ser un sistema «molt eficient»

El Municipi del Pinós,  ja forma part com a membre fundador de l’associació de municipis valencians que presten, o que en breu prestaran, el servei de recollida de residus en la modalitat de “porta a porta”, després de dur-se a terme aquesta setmana l’acte de constitució d’aquesta entitat supramunicipal.

L’ajuntament del Pinós en sessió plenària celebrada el passat 25 de març, va aprovar amb els vots a favor del Grup Municipal Socialista, l’abstenció de l’edil de Ciutadans i el vot en contra del Grup Popular, la seua adhesió, donades els avantatges que suposa en la gestió del servei de recollida de residus i per complir els requisits per a formar part com a membre fundador.

Per a l’edil de Residus, Silvia Verdú, el ser present com a membre fundador és important “ ja que la finalitat és promoure i difondre, en l’àmbit de la gestió de residus, aquest model de recollida selectiva, pel qual aposta el Pinós ”

El principal objectiu d’aquesta associació és potenciar entre els municipis valencians aquest sistema de recollida de residus que s’ha mostrat com la més eficaç per a incrementar els nivells de reciclatge en realitzar la separació en origen. A més, aquesta entitat vol ser un fòrum d’intercanvi d’experiències dels municipis membres per a aconseguir un millor servei de recollida de residus.

Inicialment, l’associació està integrada per catorze municipis i tres mancomunitats, sumant un total de 35 municipis de tota la Comunitat Valenciana, però no es descarta l’ingrés pròxim d’altres municipis que ja han mostrat interés a pertànyer a l’associació, ja que implantaran aquest sistema de recollida de residus en els pròxims mesos.

L’acte de constitució d’aquesta associació va tindre lloc en la jornada d’ahir dimecres en la Mancomunitat de la Ribera Alta a Alzira, a la qual Silvia Verdú, edil de Medi Ambient, no va poder acudir per motius personals.

L’agrupació de municipis servirà d’interlocutor per a defensar els interessos dels municipis i també servirà per a crear una central de compres per a bosses o poals de compostatge ja que és més beneficiós fer-ho per a un gran nombre d’habitants i aconseguir millors preus.

La nova llei autonòmica de residus aposta per aquest sistema porta a porta en la qual els veïns usen un calendari per a traure un tipus de fem cada dia que és recollit de manera individual. Un sistema que en principi compta amb reticències però que després aconsegueix bons resultats de reciclatge i per tant es redueixen els costos de tractament.

En l’acte de constitució es van designar els seus representants. Txema Peláez, president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, va ser elegit president de l’associació, mentre que la vicepresidència l’ostentarà Josep Francesc Signes, alcalde de Gata de Gorgos. L’alcalde d’Ayora, José Vicente Anaya, serà el secretari i Belén Peris, regidor dels Alqueries, serà la tresorera.

Els municipis de l’Alcora, Algemesí, l’Alqueria de la Comtessa, l’Atzúbia, Banyeres de Mariola, Benlloc, Bocairent, Ontinyent, Orba, Pedreguer i el Pinós també estan integrats en l’Associació, a més de les mancomunitats de la Ribera Alta, la Canal de Navarrés i l’Alt Túria.

 

 

 

 

 

 

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido