El Pinós rep una subvenció per a difondre l’art de la pedra seca

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Concejalía Cultura y juventud, Noticias, Pag. Turismo

El Pinós rep una subvenció per a difondre l’art de la pedra seca

Estás en: Inicio | El Pinós rep una subvenció per a difondre l’art de la pedra seca

El Pinós rep una subvenció per a difondre l’art de la pedra seca

L’Ajuntament del Pinós va presentar una sol·licitud per optar a la convocatòria de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, per subvencionar la difusió, promoció i foment del patrimoni de la Comunitat Valenciana declarat per la UNESCO patrimoni mundial o immaterial de la Humanitat.

En el cas del Pinós, la petició es va realitzar per l’edició del llibre d’actes de la “X Trobada de Pedra Seca, L’art de la pedra seca, patrimoni de la Humanitat”, que va tindre lloc al municipi l’any 2019. Al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es va publicar la concessió de 1.656 euros a aquest projecte el passat 30 de novembre.

El llibre ha esta editat pel consistori amb la col·laboració d’APSAT (Associació per la pedra seca i l’arquitectura tradicional) i de FedinesPV (Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià).

El text recull les 45 ponències i comunicacions de les quasi 70 persones que van participar, tots ells de diferents disciplines com ara professors d’Universitat, estudiosos de la pedra seca, arqueòlegs o arquitectes entre altres, a més de 6 pòsters i imatges relacionades en l’esdeveniment que van tindre lloc durant els dies 18, 19 i 20 d’octubre de 2019, quan es va celebrar la trobada.

El llibre té un total de 320 pàgines i s’han editat 300 exemplars. Alguns d’ells s’han repartit entre totes aquelles persones que van assistir a la Trobada del Pinós o van escriure textos.

Està previst que el llibre es presente al Pinós i es puga adquirir. De moment, per fer una reserva es pot contactar amb l’Arxiu Municipal, al correu archivo@pinoso.org o al telèfon 965 41 10 29.

Te puede interesar

Ir al contenido