EL PINÓS PRESENTARÀ EN LA JORNADA COMARCAL DEL PLA VALENCIÀ D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL ELS PROJECTES EDUCATIUS PREMIATS PER LA FEMP

Fecha:

Categorias: Concejalía SS.SS. e Igualdad, Noticias

EL PINÓS PRESENTARÀ EN LA JORNADA COMARCAL DEL PLA VALENCIÀ D’INCLUSIÓ I COHESIÓ SOCIAL ELS PROJECTES EDUCATIUS PREMIATS PER LA FEMP

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives presentarà hui, 18 d’abril, el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social 2017-2022 (PVICS), una ferramenta d’ordenació i direcció estratègica de les accions i mesures d’inclusió i cohesió social vinculades al territori. Alberto Ibáñez, Secretari Autonòmic d’Igualtat i Inclusió, serà l’encarregat de desgranar les accions i mesures establides en este pla que té la finalitat de reduir els factors de desigualtat social i vulnerabilitat, promoure l’autonomia de les persones i col·lectius vulnerables des de l’activació inclusiva i la vida independent, i afavorir la cohesió social a partir de l’enfortiment dels llaços familiars i comunitaris, així com el sentiment de pertinença a la col·lectivitat i el territori.

La jornada, que se celebra a Elda, comptarà amb la participació destacada de l’Ajuntament del Pinós. En l’apartat dedicat a les bones pràctiques en l’àmbit dels Servicis Socials, Igualtat i Joventut en entitats locals del Mig Vinalopó, la responsable de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, exposarà els projectes premiats l’any passat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en l’última edició del Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la prevenció de l’absentisme escolar i prevenció i atenció de l’assetjament escolar, així com l’Aula d’intervenció socioeducativa, una altra iniciativa impulsada pel consistori des de fa diversos anys al Pinós.

La responsable municipal de Cultura i Joventut subratlla la importància de participar en esta jornada i donar a conéixer uns projectes educatius impulsats des de l’ajuntament i que estan donant molt bons resultats. “Per al Pinós és molt important estar en esta jornada comarcal i ser, junt amb Elda, un dels dos ajuntaments que presenta iniciatives com estes, impulsades després de detectar una necessitat que existix en les aules sobre la qual havíem d’actuar”, diu Verdú. “Després de diversos anys de funcionament i amb un gran esforç per part tots, els resultats en la comunitat escolar són molt positius. Crec que estem en la bona línia i hem de compartir estes experiències en fòrums com la presentació del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social”, conclou la regidora de Cultura i Joventut.

A la jornada també assisteixen la regidora de Benestar Social, Elisa Santiago, junt amb les tècniques de Joventut i Serveis Socials.

Te puede interesar

Ir al contenido