El Pinós es compromet a donar suport a les persones amb nanisme i lluitar contra la seua discriminació i humiliació

Fecha:

Categorias: Noticias

El Pinós es compromet a donar suport a les persones amb nanisme i lluitar contra la seua discriminació i humiliació

Amb els vots de l’equip de govern, en la sessió plenària de hui s’ha aprovat una moció que ha segut presentada per la regidora María José Moya Vidal, en representació del grup municipal socialista de l’Ajuntament del Pinós.

En ella es demama que l’ajuntament no participe en actes i accions que denigren a les persones que pateixen l’acondroplàsia, així com la resta de displàsies òssies que causen nanisme que afecten el creixement dels ossos, és causant d’una sèrie de patologies d’una talla notablement disminuïda, i comunament designades com a nanisme.

Per això, l’acord que inclou la moció proposa que l’ajuntament es comprometa a no programar ni contractar espectacles per a la seua exhibició a dependències de titularitat local de gestió pròpia, ni autoritzar-les quan la gestió estiga encomanada a un tercer, que denigren i humilien les persones amb nanisme i d’aquesta manera, es preserve el dret a allò no discriminació i al tracte digne i es faça complir amb el mandat del Comité sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides dirigit a Espanya.

També es compromet a posar en coneixement dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, del Ministeri Fiscal i de les Autoritats administratives competents en matèria de drets de les persones amb discapacitat de qualsevol activitat que se celebre als seus municipis que vulnere els drets de les persones amb nanisme.

Igualment proposa desplegar, juntament amb els sectors i entitats en defensa dels drets de les persones amb discapacitat, plans i estratègies de formació i inserció laboral perquè aquelles persones amb nanisme que treballen en espectacles i activitats denigrants puguen accedir a una feina digna i decent.

I es sol·licitarà al conjunt de les administracions públiques que desenvolupen eines per prendre consciència sobre la situació i donar suport a les persones amb nanisme i les seues famílies.

L’oposició ha votat en contra. José Luis Martínez (Ciudadanos) li trova moltes llacunes al text i que la moció no te molt sentit, mentre que el Partit Popular veu que falta a la igualtat d’oportunitats i no se te en compte a les associacions d’esta malaltia.

L’alcalde ha defés la moció perque “es vol evitar que es denigre a les persones que tenen eixa malaltia i que siguen contractades sols por tenir nanisme, perque açò no es tracta de professions ni cultura”.

Te puede interesar

Ir al contenido