El Pinós celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI amb la Festa de la Diversitat

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Fiestas, Concejalía igualdad, Noticias, Pag. Turismo

El Pinós celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI amb la Festa de la Diversitat

Estás en: Inicio | El Pinós celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI amb la Festa de la Diversitat

El Pinós celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBI amb la Festa de la Diversitat

El proper 28 de juny és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, més conegut com el Dia de l’Orgull, i enguany el Pinós se sumarà a les localitat que celebren l’efemèride amb una gran festa, que s’han encarregat de presentar l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, i les regidores d’Igualtat i LGTBI, Mª José Moya, i de Cultura, Joventut i Educació, Silvia Verdú.

Per a donar a conéixer l’esdeveniment s’han elaborat uns cartells i material promocional que es repartirà per diferents llocs del poble. En ells es llig “el lema L’encant de la Diversitat, aprofitant l’eslògan tan conegut del nostre poble”, com destacava la regidora, que ha recordat que també es mantindrà la tradicional posada de la bandera LGTBI a la Torre del Rellotge.

Per a Moya, “fins ara hem celebrat campanyes simbòliques i de sensibilització com la de l’any passat, però enguany hem volgut donar un pas enllà i celebrar-ho d’una manera diferent, contant amb la col·laboració de diverses regidories”.

La regidora recorda que es tracta d’una celebració concebuda “no sols per a persones del col·lectiu LGTBI sinó que es tracta d’una invitació a tota la ciutadania a treballar i implicar-se en els valors de la diversitat, la igualtat i la convivència, per construir una societat cohesionada i respectuosa amb els drets de totes les persones”.

ENCONTRE I REFLEXIÓ

L’acte es portarà a terme el dissabte 3 de juliol al parc de Santa Catalina i serà un espai d’encontre, reflexió i reivindicació. Les persones que participen estaran distribuïdes en taules de 8 persones i disfrutaran d’una vetlada amb dues parts. La primera estarà centrada en les inquietuds del col·lectiu i inclourà projeccions de curtmetratges i vídeos, lectura de manifest i taula d’experiències.

La segona part serà més musical i festiva, al ritme del grup de música electrònica Me & the Reptiles, mentre es degusten vins de Bodegas Volver, empresa que ha volgut celebrar l’Orgull del Pinós 2021 cedint algun dels seus millors vins per a l’ocasió, i els tradicionals embotits del poble.

En acabar l’acte, després del tast de vins hi haurà la possibilitat de quedar-se a sopar i continuar disfrutant de l’ambient i la música en directe. Rico Embotits, Carnisseria d’Espinosa oferirà, per 6 euros, el menú “Orgull El Pinós 2021”, amb ‘montaditos’ variats calents i broqueta de fruites.

Conforme ens apropem a la data de la Festa de la Diversitat s’aniran coneixent més detalls de qui participarà en l’esdeveniment. De totes formes, la regidora convida a descobrir l’acte i per a fer-ho és important que la gent s’aprope al Centre Cultural a recollir la seua invitació, a partir de la pròxima setmana, donat que hi ha una limitació de 120 persones per qüestió de normativa COVID.

Per la seua banda, la regidora Silvia Verdú agraeix que s’haja creat esta iniciativa, perquè “hem de compartir allò que forma part de les nostres vides. La diversitat no te fronteres. Com a regidora de Cultura i Joventut és important recolzar les acciones que vagen en eixe sentit. De fet, considere molt important parlar d’això a les aules”.

Per a ella, l’esdeveniment és un repte, del qual tots hem d’aprendre i portar-nos a casa per a reflexionar. I com regidora d’Educació, és primordial que l’alumnat aprenga a respectar la diversitat sexual. La campanya anual que fem ho treballarà de manera transversal amb professorat, famílies i alumnat.

La regidora recorda que per recollir les invitacions el centre cultural està obert en un horari prou ample de dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.

L’alcalde, Lázaro Azorín, ha donat les gràcies a les regidories implicades pel seu compromís, recordant que “celebrar la diversitat és necessari mentre continuem trobant-nos amb noticies que ens deixen sense paraules i parlen d’agressions homòfones en diferents llocs del nostre país”. Per a ell, s’ha de treballar per construir un país en la diversitat i ha criticat les lleis que estan anant en direcció contraria, prohibint normalitzar i visibilitzar el tema a les aules. “Podem pensar que hem anat avançant però encara queda molt per fer, i per això l’Ajuntament del Pinós celebrarà la Diversitat amb la festa que s’ha preparat per al 3 de juliol, una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social, la tolerància i la diversitat sexual i de gènere”, ha dit Azorín.

L’alcalde ha volgut donar les gràcies també a l’IES José Marhuenda Prats per la implicació del professorat i el grup de joves que participaran eixe dia, com també el treball que han fet al CEIP San Antón per a que el seu alumnat conega millor esta realitat.

Per a ell, “l’esdeveniment ens permetrà aprendre molt més amb les experiències que coneixerem gràcies a les persones que ens acompanyaran. El Pinós sempre ha segut exemple de poble hospitalari i per això l’eslògan juga amb el que ens representa, perquè una gran majoria sí que respecta la diversitat. L’ajuntament sempre treballa activitats transversals amb la implicació de diferents regidories”.

Este és el cartell de l’esdeveniment.

Te puede interesar

Ir al contenido