EL CLUB DE LECTURA ACOMIADA CURS DONANT VISIBILITAT A LA DONA

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Noticias

EL CLUB DE LECTURA ACOMIADA CURS DONANT VISIBILITAT A LA DONA

El Club de lectura “Maxi Banegas” ha clausurat esta vesprada les activitats del curs 2017/18 amb una conferència titulada “Dones i Literatura, la imatge de la dona a través de la literatura occidental”, a càrrec de la professora de la Universitat de Alacant, Mª Àngels Francès.

Clara Pérez, tècnica de la Biblioteca, acompanyada per la regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte de cloenda, recordant totes les activitats i lectures que ha dut a terme el Club durant este curs,  que s’iniciava el 16 de octubre coincidint amb la commemoració del Dia de les Escriptores. Fins a la data, s’ha celebrat també el Dia Internacional de la Dona, amb la col·laboració de la Plataforma “El Pinós contra la Violència de Gènere”. El Dia Internacional del Llibre, amb la lectura de text teatral de Juan Luis Mira i la col·laboració del director i actor Javier Monzó, entre d’altres activitats. Cal destacar la lectura de deu llibres, cinc escrits per homes i cinc per dones.

Silvia Verdú, ha recordat el primer any com a edil a l’ajuntament, el seu primer acte oficial va ser precisament la cloenda del curs del Club de Lectura. Verdú, també agraïa a Anabel i Clara, de la biblioteca, i a tots els membres del Club, el qual contribueixin a enriquir aquesta proposta cultural, en el qual cada any va creixent el nombre d’integrants no només locals sinó també estrangers. Després de les seues paraules, l’edil ha lliurat a cada un dels integrants un diploma acreditatiu del curs realitzat.

Seguidament, Inma Garrigós, de la plataforma El Pinós Contra la Violència de Gènere,  s’ha encarregat de presentar-la, donant pas primer al seu ampli currículum i posteriorment fent una breu introducció sobre la conferència.

La conferència d’avui ve a completar el propòsit de la Biblioteca Pública Municipal d’aquest any, el de donar notorietat al llegat femení de la literatura. I en aquest sentit ha girat la conferència d’avui, on Mª Àgels ha realitzat un breu recorregut per les imatges de les dones en la lectura occidental de tots els temps, explicant alguns estereotips o tipus de personatges femenins, en què han intentat encasellar a la dona, denigrar o silenciar.

L’acte ha estat organitzat per la Regidoria de Cultura i Joventut, la Biblioteca Pública, La Universitat d’Alacant i Terres del Vinalopó, comptant amb la col·laboració de la plataforma El Pinós Contra la Violència de Gènere, Cau d’arrels i la Federació d’ Escola Valenciana.

GALERIA D’IMATGES

 

Te puede interesar

Ir al contenido