El 20 de maig torna la marató de donacions de sang, que ampliarà el seu horari per canalitzar la solidaritat de la ciutadania pinosera

Fecha:

Categorias: Concejalía Sanidad, Noticias

El 20 de maig torna la marató de donacions de sang, que ampliarà el seu horari per canalitzar la solidaritat de la ciutadania pinosera

Un any més, dins la Campanya Salut, Esport i Joventut hi haurà una cita solidària amb la gent que necessita la nostra sang per recuperar-se d’una operació quirúrgica o deixar enrere una malaltia.

Serà el divendres 20 de maig, en una nova edició de la Marató de Donacions de Sang, que es portarà a terme al Centre Cultural “El Pinós”.

La principal novetat és que l’horari es podrà acudir tant de matí com per la vesprada, de 9:30 a 13:30 hores i de 16:30 a 20:30 hores.

Com abans de la pandèmia, l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, i el Centre de Transfusió han enviat una carta als pinosers i pinoseres que ja han complit els 18 anys animant a que participen en esta cita solidària, que porta per lema “Sent la satisfacció de regalar vida”.

Fins els 65 anys es pot ser donant, sempre que es complisquen uns mínims, com pesar més de 50 kg, acudir en dejú i que durant les 24 hores anteriors a la donació s’hagen pres més líquids de l’habitual.

Les persones que s’apropen a donar rebran un obsequi de la Regidoria de Sanitat i el Centre de Transfusió, que recorden que donar sang és una necessitat social i ha de formar part de les nostres vides.

Des del Centre de Transfusió informen que actualment hi ha una major necessitat de sang dels grups A+, O+ Y B+, encara que totes les aportacions seran benvingudes.

Les donacions de sang salven vides i milloren la salut, però s’han de mantindre actualitzades les reserves, donat que la sang sols pot conservar-se durant un temps limitat i després deixa de ser utilitzable. Per això les donacions regulars de sang per un nombre suficient de persones sanes són imprescindibles per garantir la disponibilitat de sang segura en el moment i lloc que es necessite. La sang és el regal més valuós que podem oferir a altra persona.

Te puede interesar

Ir al contenido