Diumenge sobre rodes per a conèixer el nostre entorn

Fecha:

Categorias: ayuntamiento de pinoso, Cultura y juventud, Deportes, Destacados, General

Diumenge sobre rodes per a conèixer el nostre entorn

La jornada dominical de hui ha servit per a recórrer amb bicicleta zones pròximes del terme municipal del Pinós, algunes d’elles molt poc conegudes. Ha sigut un ruta molt completa, en la qual s’ha posat en valor el nostre patrimoni, la cultura, l’economia circular practicant esport.

Grups d’amics/as i famílies han aprofitat la jornada per a participar en esta ruta circular i sostenible, inclosa en la Campanya Salut, Esport i Joventut organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Pinós, al costat del servici d’Educació Ambiental i la participació del tècnic, Andrés Sogorb.

El trajecte s’ha realitzat per una ruta circular d’uns 6 quilòmetres que ha servit, a més de per a realitzar exercici, donar a conèixer diferents zones del municipi amb valors culturals i ambientals com els horts urbans, l’abocador i la zona antiga de conducció d’aigües que està sent restaurada de forma desinteressa per diversos voluntaris, amants de la pedra seca, tal és el cas de Juan Francisco Tenza, Pere o Clara i diversos voluntaris més que estan arreglant i recuperant basses d’aigua realitzades pels nostres avantpassats.

La regidora de RSU, Silvia Verdú també ha participat en l’activitat, així com l’edil de Turisme, Silvia Verdú i el regidor d’Esports, José Ángel Pérez que s’ha desenvolupat per estos llocs en la qual no han faltat les xarrades de gestió de residus i com minimitzar l’impacte en el medi ambient, així com de la conscienciació amb el medi natural.

En el cas de l’abocador, que en un futur serà una zona verda, s’ha conegut que s’està rehabilitant a través de la marmolina tal com ens ha explicat l’edil de RSU, Silvia Verdú, que s’ha mostrat molt contenta per com ha transcorregut la jornada donant les gràcies especialment a l’Educador Ambiental per la ruta que ha realitzat.

Per a finalitzar la jornada s’han visitat els horts urbans, on s’ha oferit una esmorzar per als participants, així com donar a conèixer l’illa de compostatge i com funciona.

Te puede interesar

Ir al contenido