DIA DE LA DONA AMB MOBILITZACIONS MOLT PARTICIPATIVES I JORNADA DE VAGA FEMINISTA

Fecha:

Categorias: Noticias

DIA DE LA DONA AMB MOBILITZACIONS MOLT PARTICIPATIVES I JORNADA DE VAGA FEMINISTA

Hui dijous, 8 de març, es celebra el Dia Internacional de la Dona, jornada reivindicativa que enguany ha estat marcada per la vaga convocada per a deixar constància del valor de les dones, donat que una de les consignes més escoltades ha segut “Si paren les dones es para el món”. Al Pinós s’han celebrat dos actes reivindicatius.

El primer s’ha iniciat a les 11 del matí, a les portes de l’institut, on s’han concentrat un ample nombre de xiques, alumnes de secundària, junt a mares i altres dones per a participar en la manifestació convocada conjuntament pel col·lectiu de dones feministes de l’IES “José Marhuenda Prats” i la Plataforma El Pinós contra la violència de gènere”, denunciant la discriminada situació de la dona a la societat.

La manifestació ha transcorregut pels carrers Alfonso XIII i Passeig de la Constitució, fins arribar a la Plaça del Molí, unint-se més persones conforme avançava la marxa. I una vegada allí s’ha llegit un manifest i s’ha donat veu a paraules d’escriptores feministes.

Uns missatges per visibilitzar la vida laboral de les dones, crear consciencia de la seua importància i demanar la equiparació laboral i salarial, i educar a les generacions més joves en la igualtat i el respecte, per a que poc a poc vagen desapareixent les discriminacions.

Per a les organitzadores, “El feminisme és la idea radical que les dones som persones”, com diria Àngela Davis.

VÍDEO

 

Te puede interesar

Ir al contenido