L’Ajuntament del Pinós obri el nou període de cremes agrícoles.

Fecha:

Categorias: Concejalía Agricultura, Noticias

L’Ajuntament del Pinós obri el nou període de cremes agrícoles.

Per a molts agricultors, les cremes agrícoles constitueixen una forma eficaç i rendible de netejar la terra, fertilitzar-la i preparar-la per a una nova plantació. Però no es poden dur a terme en qualsevol moment, ja que existeix un calendari específic en el qual es permeten, per a evitar els mesos en què existeix més perill d’incendis.

Després dels mesos estiuencs, a partir del dijous 17 d’octubre, les Regidories d’Agricultura i de Medi Ambient de l’Ajuntament del Pinós obrin el període de cremes agrícoles, que es prolongarà fins al 31 de maig de 2021.

Els agricultors interessats han d’enviar un email a l’adreça laboratorio@medioambientepinoso.org, o plperez@pinoso.org fent constar el seu nom i cognoms, NIF o NIE, polígon i parcel·la, a més d’un email o telèfon de contacte (si pot ser mòbil), ja que el permís signat i autoritzat es remetrà a la persona sol·licitant.

En cas de no disposar de correu electrònic l’opció és trucar al telèfon del Departament de Medi Ambient, 868 187 888, per a comunicar les seues dades. El departament avisarà del dia i hora en què podran acudir a recollir el permís.

L’edil d’Agricultura i de Medi Ambient, Silvia Verdú, recorda que les cremes estan autoritzades de dilluns a divendres, des de l’alba fins a les 13.00 hores, i que estan prohibides els caps de setmana i festius, com regula el Pla Local de Cremes de l’Ajuntament del Pinós. A més, tampoc estaran permeses aquells dies declarats per Conselleria en els diferents nivells de Preemergència per forts vents.

La crema agrícola serveix per a eliminar els residus derivats de les activitats agràries, com a sarments, canyes, branques, fulles, fruits, corfes,… netejant i buidant les zones de cultiu de restes de collites anteriors, secs o malalts, o per a combatre algunes plagues. També es consideren cremes agrícoles les que es duen a terme en marges de cultiu, canyars, canyissars o matolls.

Hi ha que recordar que la validesa dels permisos és d’un mes.

 

Te puede interesar