Curs de formació per als voluntaris i voluntàries mediambientals

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

Curs de formació per als voluntaris i voluntàries mediambientals

Les seues funcions són vigilar, informar els usuaris i dissuadir a les persones que vullguen provocar un incendi.

Hui dissabte la Casa del Vi ha acollit un curs de formació per a tots els voluntaris i voluntàries del Pinós, i així poder ampliar coneixements en l’àmbit mediambiental. El curs ha sigut impartit per Paula Vañó Cascant, formadora Voluntariat Ambiental GVA.

Aquest tipus de cursos solen ser habituals abans d’iniciar els treballs de voluntariat a totes les associacions i ajuntaments que demanen subvencions per a poder desenvolupar-los cada estiu.

“El principal motiu és conéixer l’estructura del voluntariat ambiental, i unificar criteris perquè tots i totes les voluntàries sàpien com han d’actuar quan observen fum perquè els serveis d’extinció puguen acudir al més prompte possible”, tal com ha comentat la formadora. “El fet que ací al Pinós els ciutadans i ciutadanes sàpien que hi ha un voluntariat vigilant, i que estaràn donant voltes per les nostres muntanyes, puguen arribar a dissuadir a la gent que vullga fer alguna cosa que no és correcta” afirma Paula Vañó.

Encara que la vigilància serà la tasca principal de voluntaris i monitors, també contribuiràn a la conservació i protecció del patrimoni natural durant els mesos de juliol i agost. Els treballs que realitzen cada any són molt importants, la labor dels voluntaris i voluntàries és bàsica tant al Pinós com en tots els pobles que tenen un voluntariat.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament del Pinós, Silvia Verdú també ha volgut estar present durant el curs i recolzar als voluntaris i voluntàries que vigilaran les nostres muntanyes, així com als dos monitors que s’encarregaran de vigilar, el Paratge Natural del Monte Coto.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Pinós va posar en marxa el programa de Voluntariat Ambiental en 2007. Durant els 23 anys que es porta realitzant el voluntariat en el Paratge Natural del monte Coto, moltes han sigut les persones que han passat pel voluntariat per a vigilar.

Tots i totes elles han ajudat a la conservació i recuperació d’espècies amenaçades, algun d’ells pioner, i referents per al desenvolupament de programes de protecció d’altres organismes i col·lectius. També han ajudat a conservar els espais naturals d’alt valor ecològic i sensibilitzant a la població sobre la importància de conservar-los.

El Voluntariat Ambiental de la Comunitat Valenciana (VACV) és un servei de dinamització del voluntariat de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, que amplía el voluntariat ambiental per a la prevenció d’incendis a altres àmbits del medi ambient. Aquest projecte es desenvolupa pel convenciment que és necessari implicar la ciutadania en tot allò que concerneix al medi ambient.

Les activitats de voluntariat són una bona ferramenta de sensibilització ciutadana, amb elles adquireix aptituds i actituds per a ser part de la millora del nostre territori i per a afavorir la sostenibilitat. El pla de dinamització i impuls del voluntariat ambiental té com a finalitat implicar la societat i promoure l’acció per a la conservació i millora dels nostres ecosistemes i, per tant, per a afavorir el desenvolupament sostenible i la qualitat de vida.

 

 

Te puede interesar