Contes del Pinós

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud

Contes del Pinós

Enginyer amant del seu poble, ha treballat en grans empreses, és consultor, inversor, formador, empresari i ara també escriptor. Les dos històries estan dirigides al públic infantil, basades en la història del municipi i contextualitzades en dos enclavament emblemàtics del poble, la Torre del Rellotge i la Cova del Gegant al Cabeço.
 
L’autor que també és l’il•lustrador dels contes, els va escriure fa un any i ara els ha completat amb fotografies i dibuixos per a que vegen la llum. Els contes, històries breus, es poden trobar tant en castellà com en valencià.
 
La presentació ha estat introduïda per la Regidora de Cultura i Joventut, Silvia Verdú, qui ha destacat les habilitats de Gustavo, la inquietud per millorar, aprendre i emprendre com en aquest cas, amb dos contes infantils. Al finalitzar li ha fet entrega d’un punt de llibre i del llibre "Historia Ilustrada de Pinoso".
 
Els dos contes han sigut lleguits en l’acte que ha començat amb un original ball dirigit per l’autor que ha posat en peu tant a xiquets com a majors.

El primer conte, "El Monstre de la Torre del Rellotge", ha estat interpretat per Gustavo i una de les seues filles, mentre era reproduït amb un projector, per tal que tots pogueren seguir la història. La història conta com un xiquet va aconseguir que el monstre de la torre toque les campanes al mateix temps que comprenia que es tracta d’una monstre bo. El conte està pensat per ficar el nom i imatges del xiquet i crear un conte especial per a ell o ella.

"El Gegant de la Cova del Pinós" ha sigut llegit per la dona de Gustavo, Mª Gracia Diaz, en aquest cas la idea naix a la llibreria que regenten al Pinós , crear contes personalitzats. L’obra conta com un gegant que vivia a la cova fa milers d’anys, va cometre alguns errors que van ser la raó per la qual hui en dia el Cabeço està ple de sal. Amorós afirma que és una història original i divertida, enfocada per a que els xiquets a través d’esta lectura coneguen la història del seu poble i desperte la seua curiositat.

Gustavo Amorós crea estos contes amb la intenció de fomentar la lectura en edat primerenques, ja que els contes són una ferramenta fonamental per motivar els xiquets, en aquest cas fent que entenguen i aprenguen part del seu entorn.
 
Amorós presentarà també un llibre per a adults el pròxim 1 de març "Mejora contínua sin límites" que explica com millorar la productivitat empresarial i la personal.
 

Te puede interesar

Ir al contenido