Concentració silenciosa contra la violència de gènere

Fecha:

Categorias: Concejalía igualdad, Noticias

Concentració silenciosa contra la violència de gènere

El pròxim divendres, “La Plataforma Contra la Violència de gènere del Pinós” torna a convocar la concentració silenciosa per primera vegada des de l’estat d’alarma, per a donar suport a les dones víctimes de la violència masclista i rebutjar esta xacra social. La concentració serà a les portes de l’ajuntament a les 20 hores.

Este matí a Radio Pinós hem parlat amb Imma Garrigós, membre de la Plataforma sobre les conseqüències del confinament per a les víctimes “durant l’estat d’alarma han augmentat les denúncies per violència de gènere”. La Policia Nacional ha tramitat 8.412 denuncies, realitzat 8.790 detencions, més de 245.000 contactes amb víctimes i més de 70.000 controls durant l’estat d’alarma decretat pel coronavirus.

El confinament està fent que a les llars augmente el risc de les dones en patir maltractament, s’han vist durant setmanes tancades amb els seus agressor i amb menys suport de les famílies, per això el Ministeri d’Igualtat a posat tots el mitjos d’ajuda per a les víctimes que han estat declarats essencials i han estat operatius. Les cridades al 016 (telèfon per a les víctimes, gratuït i sense rastre de facturació) han augmentat en més d’un 40% durant l’estat d’alarma, també el correu electrònic 016-online@gualdad.gob.es ha atès un 547’9% de peticions, així com els telèfons d’ajuda psicològica 682 915 136 i 682 508 507 que han rebut més de 2.000 cridades.

Per a Imma Garrigós “la nostra tasca con a Plataforma és visibilitzar i donar veu a les dones” per això de forma habitual es convoca esta concentració cada primer divendres de mes. La Plataforma també és una eina que treballa amb la població, amb activitats alternatives que tracten de coeducar junt als centres docents i organitzacions en la igualtat.

El pròxim divendres a més de donar suport a les dones víctimes de violència de gènere i donat que en esta última setmana s’està celebrant el Dia de l’orgull LGTBI també es sumaran a estes reivindicacions en contra de l’homofòbia.

Aquelles persones que es sumen a la concentració hauran d’acudir amb mascareta i guardar la distància de seguretat.

Escucha aquí la entrevista

 

Te puede interesar