COMENCEN ELS TALLERS PER A RECUPERAR LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES DEL PINÓS

Fecha:

Categorias: Concejalía SS.SS. e Igualdad

COMENCEN ELS TALLERS PER A RECUPERAR LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES DEL PINÓS

Els tallers estan sent impartits per la periodista social, Lorena Escandell.

Es tracta d’una nova experiència que proposa un espai de reflexió i de creació per recuperar la memòria històrica de les dones del nostre poble.

El taller realitzat celebrat a la vesprada de hui dimarts 6 de març, al Centre Cultural El Pinós, està inclòs en les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a través d’Regidoria d’Igualtat. Per aquest motiu l’edil del àrea, Elisa Santiago ha segut l’encarregada de donar la benvinguda a les dones assistents, la qual es mostrava molt contenta per la bona acollida que havia tingut.

“Her Story, relatos de abuelas”, està impartit per la pinosera i periodista social, Lorena Escandell i es realitzarà en dues jornades. La primera d’elles, més teòrica, s’ha realitzat aquesta vesprada i ha servit per introduir a les persones que hi participen, mentre que el proper dimarts 13 de març es podrà treballar la part més pràctica i compartir-lo amb els assistents.

Es tracta d’uns tallers, oberts a tothom, i dirigits especialment a persones interessades en la recuperació de la memòria històrica, tant personal, com col·lectiva de les dones del nostre poble i de la comunitat, a més de documentar pràctiques, processos i espais d’acció femenina.

L’activitat de hui ha servit d’introducció per donar a conèixer la invisibilització que s’ha realitzat a través de la història de les dones, “que són el motor del taller”, tal com ens comentava Lorena Escandell, aquest mateix matí, en una entrevista realitzada a través de les ones de Ràdio Pinós. Per a Escandell, aquests tallers “serveixen per trobar-nos amb la nostra història i amb nosaltres mateixes”.

La idea és crear consciència sobre la invisibilitat històrica i l’ocultació simbòlica de les experiències femenines i crear arxiu documental i gràfic especialitzat per aportar noves referències a l’Arxiu Municipal, a través de les persones del poble, de manera personal o col·lectiva. La idea és inspirar textos (escrits, orals, gràfics) propis, que podran ser millorats després de la formació i recopilats en una publicació. D’aquesta manera quedaran registrades per sempre en la història del Pinós.

Al taller han participat dones molt conegudes al nostre municipi, com Leofrida Pérez, Júlia Picó, Pepita Rico o Pepita Pastor, totes elles poden aportar informació molt valuosa al nostre arxiu, així com a la resta de dones que han participat al taller.

Per a Lorena Escandell, aquests tallers que es celebren al Pinós, localitat que la va veure créixer, suposa reprendre part de la seua història i la de dones que formen o han format part de la seua vida.

Te puede interesar

Ir al contenido