Cap a la Coeducació. Objectiu de la 4º sessió de les III Jornades Coeduca “Canviem la mirada” celebrada al Pinós.

Fecha:

Categorias: Concejalía Educación, Concejalía igualdad, Noticias

Cap a la Coeducació. Objectiu de la 4º sessió de les III Jornades Coeduca “Canviem la mirada” celebrada al Pinós.

70 persones van participar de manera online i presencialment

Les regidories d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament del Pinòs van ser les encarregades d’organitzar la quarta sessió de les III Jornades de Coeduca “Canviem la mirada” que porta a terme el CEFIRE D’Elda.

La regidora d’Igualtat, M. José Moya es va encarregar d’obrir la jornada al Pinós i donar la benvinguda al grup de 70 persones que van participar, tant via online com presencialment des de la Casa del Marbre i el Vi.

Per a la regidora, les famílies i els docents (majoria del públic en les jornades) “són fonamentals per aconseguir el canvi que necessitem a la nostra societat, promovent l’educació igualitària dels nostres xiquets i xiquetes, per a revertir les dates aterradores  de violència de gènere”.

Moya destacava la importància d’estes jornades per contar amb grans professionals que van donar ferramentes per a prevenir les violències masclistes. Com la ponència que es va preparar en esta quarta edició des del Pinós a càrrec de Marina Marroquí, educadora social i experta en violència de gènere, “Educació per a prevenir  la violència de gènere”.

Molts dels participants van destacar l’extraordinària ponència que va oferir Marina en la prevenció d’esta problemàtica en l’adolescència “són fonamentals en la prevenció tres eines: Comprensió, Comunicació i Confiança” comentava Marina Marroquí. També va puntualitzar que “no pots evitar que caiga, però sí que isca el més prompte possible i amb les mínimes seqüeles possibles” destacava Marroquí.

Tot seguit es va portar a terme la taula redona per parlar de la figura del coordinadores/es d’Igualtat i convivència al centres educatius. A este respecte, la regidora d’Educació de l’Ajuntament del Pinós, Silvia Verdú, destacava que “és un paper fonamental per a promoure la convivència entre la comunitat educativa. Un clar exemple el trobem al CEIP San Antón del Pinós, que té implantada des de fa anys esta important figura coeducativa”.

Tonyi Perea, coordinadora del projecte en el centre educatiu pinoser va parlar de la necessitat de tindre una figura “que siga els ulls del centre”, en perspectiva de gènere inclusió, igualtat… que oferisca acompanyament i assessorament tant al claustre, alumnes com a les pròpies famílies i formació continuada a l’alumnat.

Perea també va explicar algunes actuacions que han portat a la pràctica al propi centre educatiu com l’activitat associativa conjunta amb el IES José Marhuenda Prats,  sobre “noves masculinitats”

A més, es treballa per crear xarxa amb les iniciatives que estan fent-se al municipi amb l’objectiu final que “El Pinós siga un poble coeducatiu”, destacava Perea.

Les Jornades Coeduca “Canviem la Mirada”, organitzades des del CEFIRE d’Elda, han  comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Petrer, Elda, Monòver, Villena i El Pinós, municipis que han acollit les sessions previstes.

Te puede interesar

Ir al contenido