CÀLIDES I EMOTIVES PARAULES DE PEPITA MONZÓ EN EL SEU PREGÓ AL BARRI SANTA CATALINA

Fecha:

Categorias: Concejalía Fiestas, Noticias

CÀLIDES I EMOTIVES PARAULES DE PEPITA MONZÓ EN EL SEU PREGÓ AL BARRI SANTA CATALINA

Com sol ser habitual després de la missa celebrada en l’ermita del barri, el local social Barri dels Coves, ha acollit l’acte del pregó a càrrec de Pepita Monzó que ha estat abrigada per familiars i amics que han volgut acompanyar-la en un moment tan especial. Pepita, molt emocionada, ha sentit la calor dels seus durant tot l’acte, així com dels membres de la corporació municipal, Inma Brotons, Silvia Verdú, el regidor de Festes, Cèsar Pérez i de l’Alcalde del Pinós, Lázaro Azorín. El president de l’Associació de Veïns del Barri de Santa Catalina, Óscar Calpena, ha sigut l’encarregat de presentar la pregonera.

Molt emocionada, ha recordat la seua infància en el barri en què va créixer, rodejada de la seua família i amics, recordant anècdotes i històries viscudes durant la seua vida. I destacant, l’important que és la seua família per a ella i el que signifiquen. La pregonera, regenta des de fa anys la botiga de comestibles del barri, treball que li apassiona, sobretot el contacte amb la gent.

Per a Pepita Monzó, “es tracta d’un barri obert, tolerant i generós. Culturalment inquiet. Ple de llums i olors. Un barri de gent noble i alegre, hospitalària i lluitadora. Un barri tan humil com gran, tant autèntic como màgic. Un barri carismàtic, que cada nit desprèn eixe olor a xumenera que tan mos identifica”.

Les festes, les ha recordat amb afecte i ha explicat com les vivia en la seua època de jove i com ho fa ara. Per a Pepita, es tracta d’un any molt especial ja que la seua néta Claudia, es va proclamar anit, Reina de les Festes del Barri Coves, a més d’acollir hui en la seua cova a Santa Catalina. L’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín, ha volgut felicitar a la pregonera per les seues emotives i sinceres paraules dirigint-se a tots els assistents. El primer edil, ha destacat “la amabilitat de tots els veïns del barri”.

PRIMER TRASLLAT

La tradició continuava i després de l’acte del pregó, ha tingut lloc el primer trasllat de la imatge de Santa Catalina a la cova de la pregonera, Pepita Monzó López, situada en el carrer Centre, núm. 6, acompanyada de Reines i Dames, autoritats, comissió de festes i de la Banda de Cornetes i Tambors de Santa Catalina. Tot aquell que ho desitge, podrà acudir a veure la imatge fins el dilluns a la vesprada. Aquest any com a novetat, els xiquets i xiquetes han pogut portar en andes una rèplica en miniatura de Santa Catalina, perquè ells són el futur de les nostres festes i tradicions.

A les 20 hores, es durà a terme la novena, i a continuació, el segon dels trasllats al domicili de Josefa Vives López, en el carrer, Ample núm. 15.

GALERÍA DE FOTOS PREGÓ

GALERÍA DE FOTOS TRASLLAT

 

 

Te puede interesar

Ir al contenido