Augmenta l’interés de la ciutadania en la creació del compostatge domèstic

Fecha:

Categorias: Concejalía Medio ambiente, Noticias

Augmenta l’interés de la ciutadania en la creació del compostatge domèstic

Cada vegada més són els veïns i veïnes del Pinós que s’interessen per la creació del compost domèstic a partir dels residus orgànics que es generen en els habitatges

En la vesprada d’aquest dilluns 28 de març, s’ha celebrat en el Centre cultural, la segona jornada de formació per a usuaris i usuaris, amb una assistència de 24 persones.

L’educador ambiental, Antonio Martínez, al costat de la formadora del consorci CREA, Maria Obiol, han sigut els encarregats de donar la benvinguda als assistents que prèviament s’havien inscrit, fent-los lliurament d’uns fullets informatius i uns impresos perquè els emplenaran amb les seues dades amb la finalitat de fer-los lliurament posteriorment dels materials necessaris per a la fabricació del Compost.

L’edil de Residus Solids, Silvia Verdú, ha iniciat la xarrada agraint el compromís i la resposta que s’està obtenint per part de la ciutadania en aquest projecte, també ha anunciat la creació de 3 illes de compostatge comunitari que s’uniran a les ja creades en els horts urbans i pedania del Culebrón.

A través d’unes diapositives, la formadora ha explicat a les persones assistents tot el procés que se segueix per a la fabricació del compost, que materials s’han d’emprar per a crear un compost de qualitat i on ha de situar-se la compostadora.

Cal destacar que el 50% per cent dels residus que es generen en els domicilis poden ser aprofitats per a la creació del compost, la qual cosa redueix de manera considerable els residus que són tractats en planta, i per tant un estalvi econòmic per a les arques municipals.

RomanPeréz i Pedro Azorín, dos dels assistents a la xarrada, destacaven que  “el que li llevem a l’hort de nou se li retornem”

La propera xarrada formativa tindrà lloc al mes de maig

 

FOTOS 

Te puede interesar

Ir al contenido