Al novembre tindran lloc les IV Jornades “Innovació Educativa i Èxit Escolar”

Fecha:

Categorias: Concejalía Cultura y juventud, Concejalía Educación, Concejalía Formación, Noticias

Al novembre tindran lloc les IV Jornades “Innovació Educativa i Èxit Escolar”

  • L’alcalde i l’edil d’Educació van presentar, juntament amb la técnica de Joventut, la programació d’activitats prevista per a docents i per a pares.
  • Les dues primeres activitats, destinades als docents, estaran impartides per l’astrofísic i expert en neurociència Jesús C. Guillén.

Els dies 7, 8 i 15 de novembre tindran lloc els tallers i xerrades programats enguany amb motiu de les IV Jornades Educatives, organitzades per la Regidoria d’Educació conjuntament amb CEFIRE Elda, i que enguany porten per lema “Innovació Educativa i Èxit Escolar”.

En la presentació d’aquestes jornades, l’edil d’Educació, Silvia Verdú, es mostrava “orgullosa i contenta de continuar amb esta iniciativa, que ens permet treballar amb els docents i les famílies recursos i fórmules amb les quals millorar el nostre sistema educatiu, i en esta ocasió volem reforçar més el treball amb els docents, sobretot en matèria de neurociència”.

Per als docents s’han programat dos tallers, el primer serà el dijous 7 de novembre, al voltant de “Neurociència, cervell, atenció, memòria i aprenentatge”, i el divendres dia 8 serà el que girarà sobre “Recursos educatius per millorar la pràctica docent”. Tindran lloc a la Casa del Vi en horari de 16: 30h a 20: 30h i estaran impartits per Jesús C. Guillén, astrofísic per la Universitat de Barcelona, ​​professor de secundària i actualment col·laborador al postgrau de neuroeducación de l’ICE de la Universitat de Barcelona i en el màster de neurodidàctica de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

Com recordava Verdú, “amb ell podrem conèixer com funciona el nostre cervell per poder atendre amb garanties la pluralitat que actualment tenim a les aules”.

Per a estos tallers dedicats als docents és necessària inscripció prèvia al CEFIRE d’Elda, a través de l’enllaç: https://portal.edu.gva.es/cefireelda/va/formacio-2/ que es podrà formalitzar a partir del 2 d’octubre.

L’activitat organitzada per familiars i docents, titulada “Experiències Educatives i Èxit Escolar”, serà el divendres 15 de novembre, a partir de les 18: 00h i en principi tindrà lloc a la Casa del Vi, prèvia recollida d’invitació al Centre Cultural del 11 al 14 de novembre. En cas de superar-se la capacitat es traslladaria al teatre-auditori, com recordava la tècnic de Joventut, Natàlia Rico.

En esta ocasió es comptarà amb la participació de professors i directius de dos centres educatius. Per una banda estarà el director del CEIP “Ciutat del Mar” de Torrevella, Ricardo Recuerdo, i des de l’IES “Cotes Baixes” d’Alcoi es desplaçaran a Pinós el seu director, Fernando Sansaloni, la professora d’Educació Física, Verónica Gisbert, i el professor de música, Josevi Biosca.

La regidora agraïa el treball de coordinació entre Natalia Rico, la tècnic de Joventut, amb Fernando Perona i Pau Limorti, del CEFIRE d’Elda, per a la preparació d’estes jornades.

L’alcalde va felicitar l’edil Silvia Verdú i a la tècnic de Joventut “per mantenir esta aposta educativa tan important, ja que si és fonamental la formació també ho és el reciclatge continu, perquè sempre hi ha noves propostes per millorar el nostre sistema educatiu”.

Per Azorín, “El Pinós és un referent en l’organització d’este tipus de jornades, que requereixen d’un enorme treball de preparació”, i es congratula que en l’esdeveniment es tinga en compte que el context educatiu no només es compon dels alumnes, claustres de professors i personal administratiu, ja que hi ha un altre pilar molt important, l’entorn familiar. Els pares i mares tenen molt a aportar, com s’està posant de manifest aquests últims anys i per això els anima a assistir a aquestes jornades.

CARTELL DE LES JORNADES

IVJORNADASEDUCATIVAS

Pots descarregar-te el cartell en PDF

Te puede interesar