Activat el protocol sanitari pel dia de Tots els Sants

Fecha:

Categorias: CEMENTERIO, Noticias

Activat el protocol sanitari pel dia de Tots els Sants

  • Inma Brotons: “no podem deixar els treballs previs per als últims dies, hem de repartir-nos en els dies previs”.

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública davant la situació actual provocada per la Covid-19 ha instaurat un protocol per a la celebració de la festivitat de Tots els Sants.

La Regidora de cementeri, Inma Brotons, ha adaptat este protocol a les necessitats i característiques del municipi junt al personal tècnic de l’àrea. Segons l’edil “l’objectiu és evitar les aglomeracions i dotar de totes les mesures de protecció els recintes del cementeri, sense que la gent haja de renunciar a esta celebració” i afegeix “hem de ser conscients de la situació i entendre que no podem deixar els treballs previs per als últims dies, tots hem de repartir-nos”.

En general la festivitat es podrà celebrar amb total normalitat, amb l’excepció de la missa de Tots els Sants que enguany serà traslladada a l’església, per evitar d’esta manera possibles aglomeracions al cementeri, es per això que es recomana no fer grups ni romandre al recinte més temps del necessari.

El protocol compta amb una sèrie de recomanacions que es posaran en marxa a partir de la setmana pròxima. Des del dia 19 i fins el 25 d’octubre, s’ha estipulat el temps idoni per a realitzar les tasques de neteja dels nínxols, panteons i demés, i a partir del dia 26 decorar amb flors, durant estos dies s’han d’evitar sempre les aglomeracions i estar al recinte el menor temps possible. El cementeri romandrà obert en l’horari habitual de 8 a 20 hores.

Des del dia 31 de octubre fins al 1 de novembre, Protecció Civil estarà present al cementeri per a controlar l’aforament, a més sols estarà oberta la porta del cementeri nou, per on s’establirà un camí d’entrada i altre d’eixida, hi haurà diferents punts de neteja amb gel hidroalcohòlic i paper i els lavabos es netejaran assíduament.

A més d’estes mesures concretes, també serà necessari l’ús obligatori de la mascareta en tot moment i la distància de seguretat interpersonal.

Te puede interesar